Siirry sisältöön

Uusi, värikäs kirjastoauto tuo iloa asiakkailleen

Jenni Tuomisen iloinen ja värikäs ehdotus on valittu Porvoon uuden kirjastoauton ulkoasuksi. Se täytti parhaiten kuvitukselle asetetut kriteerit ja sai myös yleisön keskuudessa runsaasti kannatusta.

Jenni Tuomisen iloinen ja värikäs ehdotus on valittu Porvoon uuden kirjastoauton ulkoasuksi. Se täytti parhaiten kuvitukselle asetetut kriteerit ja sai myös yleisön keskuudessa runsaasti kannatusta.

Raati tavoitteli valinnassaan kuvitusta, joka on graafisesti selkeä, iloinen ja mielenkiintoinen, huomiota herättävä sekä mahdollisimman monia asukasryhmiä puhutteleva. Lisäksi kirjastoauton tulee olla ajanmukainen ja aikaa kestävä sekä erottua ympäristöstään sekä ajossa että bussin seistessä paikallaan, avaa kirjastopalveluiden päällikkö Malin Hollmén valintaperusteita.

Porvoon kaupunginkirjasto pyysi kolmelta paikalliselta taiteilijalta ehdotuksia siitä, miltä kirjastoauto voisi näyttää ulkopuolelta. Idealuonnoksia tekivät Ylva Holländer, Nelli Nio ja työpari Jenni Tuominen ja Jukka Pylväs.

Ehdotukseni Porvoon uuden kirjastoauton kuvitukseksi on värikäs ja graafinen. Haluan tuoda sillä iloa asiakkaille ja tiellä liikkujille. Se olisi tunnistettava ja toisi positiivisuutta kaupunkikuvaan, kuvailee Jenni Tuominen ehdotustaan.

Luonnokset olivat tammikuussa esillä pääkirjastossa, kirjastoautossa sekä Team Porvoo-sovelluksessa. Asukkaat ja kirjaston asiakkaat saivat tuolloin kommentoida luonnoksia ja valita omia suosikkejaan. Lopullisen ratkaisun teki raati, johon kuuluivat graafikko Ari Lakaniemi, Porvoon taidekoulun rehtori Leena Stolzmann, kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman, kirjastoautonkuljettaja-virkailija Tom Karlsson, kirjastopalveluiden päällikkö Malin Hollmén, nuori taideopiskelija sekä kirjastoauton eri-ikäisiä asiakkaita.

Taiteilija tekee toteutettavaan kuvitukseen vielä joitakin väri- ja hahmomuutoksia raadin pyynnöstä. Uusi kirjastoauto otetaan käyttöön elokuussa 2020.

Lisätietoja:

kirjastopalveluiden päällikkö Malin Hollmén
puh. 040 144 7637
malin.hollmen@porvoo.fi