Siirry sisältöön

Vaijeriliuku, kiipeilyteline, pingispöytä – Louhenpuiston leikkipuisto toteutuu asukkaiden toiveita mukaillen

Louhenpuiston leikkipuiston rakentaminen aloitetaan kesäkuussa. Kevätkummun Ilmarisentielle rakennettava uusi leikkipuisto toteutuu pitkälti asukkaiden toiveiden mukaisesti.

Lapsi leikkipuistossa. Ett barn i lekparken.

Asukkaita osallistettiin leikkipuiston suunnitteluun nettikyselyllä, johon oli mahdollisuus vastata 5.11.2021–5.12.2021 välisenä aikana.
– Saimme vastauksia yhteensä 68. Asukkaiden toiveita on nyt hyödynnetty suunnittelussa, kertoo viheraluesuunnittelija Christoffer Lilja.
Kyselyn vastausten perusteella eniten toivottiin leikkipuistoon vaijeriliukua ja kiipeilytelinettä sekä keinua. Myös oleskelutiloja ja valaistuksen uusimista toivottiin.
– Nämä toiveet on huomioitu. Eli Louhenpuistoon tulee köysirata, kiipeilyteline sekä toinen keinu. Olemme suunnitelleet alueelle aikuisten ja lasten piknikpöytää ja penkkejä. Köysiradan tieltä joudumme mahdollisesti poistamaan muutaman puun, Lilja sanoo.

Leikkipuisto, jossa viihtyy koko perhe

Myös asukkaiden toiveet toiminallisuudesta on huomioitu. Louhenpuistoon sijoitetaan pingispöytä ja jalkapallomaalit sekä tasapainopuomeja.
– Olemme tarkalla korvalla kuunnelleet tulevien käyttäjien toiveita. Viihtyisyyden lisäämiseksi leikkialueen ympärille on suunniteltu kukkivia puita ja pensaita. Myös valaistus uusitaan ja sitä lisätään. Louhenpuistosta tulee leikkipuisto, jossa viihtyvät lasten lisäksi myös aikuiset, Christoffer Lilja iloitsee.
Louhenpuiston leikkivälineiden toimittaja on parhaillaan kilpailutuksessa. Sen jälkeen varmistuu esimerkiksi köysiradan pituus. Rakennustöiden arvioidaan valmistuvan tämän vuoden aikana.
Lähellä olevan, senioreille ja nuorille tarkoitetun Hansapuiston kunnostus aloitettiin viime vuoden lopulla ja työt ovat kuluneen kevään aikana jatkuneet.