Siirry sisältöön

Vaikuta ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmaan 30.11. mennessä

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma kuvaa valvonnan painopisteitä ja tavoitteita Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Pornaisten, Porvoon ja Sipoon alueilla.

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma kuvaa valvonnan painopisteitä ja tavoitteita Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Pornaisten, Porvoon ja Sipoon alueilla.

Ensi vuoden valvontasuunnitelmaa valmistellaan parhaillaan. Alueen asukkaat ja yritykset voivat esittää suunnitelman sisältöön liittyviä toiveita ja mielipiteitä.

Toiveet tulee toimittaa viimeistään 30. marraskuuta 2021 osoitteeseen Porvoon kaupunki, Ympäristöterveydenhuolto, Tekniikankaari 1a, 06100 Porvoo tai sähköpostiosoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi.

Porvoon terveydensuojelujaosto vahvistaa valvontasuunnitelman kokouksessaan 14. joulukuuta. Tälle vuodelle (2021) hyväksytty valvontasuunnitelma löytyy ympäristöterveydenhuollon verkkosivuilta 

– Alueen asukkaat voivat ehdottaa elinympäristön terveellisyyteen liittyviä valvonta- ja selvitysprojekteja. Lisäksi asukkaat voivat kertoa esimerkiksi elintarvikehuoneistoissa tai tupakanmyyntipaikoissa itse havaitsemiaan puutteita, joita voidaan ottaa huomioon suunnittelussa, kaupungineläinlääkäri-hygieenikko Seija Heikkinen ympäristöterveydenhuollosta selventää.

Ympäristöterveydenhuolto (YTH) valvoo muun muassa elintarvikkeiden ja juomaveden laatua ja turvallisuutta. YTH vastaa myös uimaveden ja uimarantojen valvonnasta sekä päiväkotien, koulujen, vanhainkotien ja muiden oleskeluhuoneistojen sisäilman ja muiden terveyshaittojen valvonnasta. YTH valvoo tupakan ja nikotiinivalmisteiden myyntiä ja tupakointikieltojen toteutumista. Valvontasuunnitelmassa kuvataan erityisesti maksullista, säännöllistä valvontaa. 

Kuntien terveysvalvontaa ohjaavat Aluehallintovirasto, Ruokavirasto ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira).