Siirry sisältöön

Vaikuta ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmaan 8.12. mennessä

Ympäristöterveydenhuolto kerää tällä hetkellä asukkaiden toiveita ja mielipiteitä ensi vuoden valvontasuunnitelmaan.

Maauimala.

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma kuvaa valvonnan painopisteitä ja tavoitteita Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Pornaisten, Porvoon, Pukkilan ja Sipoon alueilla.

Toiveita voi esittää 8. joulukuuta asti. Porvoon terveydensuojelujaosto vahvistaa valvontasuunnitelman kokouksessaan 15. joulukuuta.

– Alueen asukkaat voivat ehdottaa elinympäristön terveellisyyteen liittyviä valvonta- ja selvitysprojekteja. Lisäksi asukkaat voivat kertoa esimerkiksi elintarvikehuoneistoissa tai tupakanmyyntipaikoissa itse havaitsemiaan puutteita, joita voidaan ottaa huomioon suunnittelussa, kaupungineläinlääkäri-hygieenikko Tiina Tiainen ympäristöterveydenhuollosta selventää.

Ympäristöterveydenhuolto (YTH) valvoo muun muassa elintarvikkeiden ja juomaveden laatua ja turvallisuutta. YTH vastaa myös uimaveden ja uimarantojen valvonnasta sekä päiväkotien, koulujen, vanhainkotien ja muiden oleskeluhuoneistojen sisäilman ja muiden terveyshaittojen valvonnasta. YTH valvoo tupakan ja nikotiinivalmisteiden myyntiä ja tupakointikieltojen toteutumista. Valvontasuunnitelmassa kuvataan erityisesti maksullista, säännöllistä valvontaa.

Toiveet tulee toimittaa viimeistään 8. joulukuuta 2022 osoitteeseen Porvoon kaupunki, Ympäristöterveydenhuolto, Tekniikankaari 1a, 06100 Porvoo tai sähköpostiosoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi.