Siirry sisältöön

Vapaaehtoistyön kurssi: Ulkoiluystäväksi ikäihmisille

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ikäihmisten parissa?

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ikäihmisten parissa?

Maaliskuun loppupuolella järjestetään kaksituntisen etäkurssi, jossa käsitellään muun muassa vapaaehtoistyön periaatteita sekä vapaaehtoisen tehtäviä ja roolia ulkoiluystävänä.

Kurssi on osallistujille maksuton, eivätkä osallistujat tarvitse pohjatietoja tai aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta. Osallistuminen ei myöskään velvoita aloittamaan vapaaehtoistyötä, joskin se on toivottavaa.

Suomenkielinen kurssi järjestetään keskiviikkona 24.3.2021 klo 18-20 Teamsin välityksellä. Ilmoittautuminen viimeistään 19.3. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille ennen kurssia.

Ilmoittautumiset:

  • puhelimitse arkisin klo 8–16, 050 5290 786 (Maarit Honkinen) tai 040 7384 696 (Minna Tanhua)
  • sähköpostitse: petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi

– Koronatilanteen vuoksi varsinaisen ulkoiluystävätoiminnan aloitushetkeä ei vielä tiedetä. Toiminta käynnistyy, kun se voidaan toteuttaa. Kun hetki koittaa, haluamme toimia heti ja välittää kotona asuville ikäihmisille ulkoiluystäviä rinnalla kulkijoiksi, kertoo hyvinvointikoordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen Porvoon kaupungilta.

– Vapaaehtoisia ulkoiluystäviä välittää paikallinen SPR, Porvoon Reumayhdistys ja seurakunnat. Kurssin jälkeen voi valita, mille toimijalle haluaa tehdä vapaaehtoistyötä, mutta mikään ei estä sukkuloimasta toimijoiden välillä. Yhteistyöstä iloitsemme suuresti, täydentää sekä Maarit Honkinen SPR:stä että Minna Tanhua Porvoon Reumayhdistyksestä.

Lisätietoja:

Petra Bärlund-Hämäläinen, hyvinvointikoordinaattori, Porvoon kaupunki
Puh. 0400 186 818
petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi

Maarit Honkinen, SPR kouluttaja, Suomen Punainen Risti / Porvoon osasto
Puh. 050 529 0786
maarit.honkinen@gmail.com

Minna Tanhua, Porvoon Reumayhdistys
Puh. 019 584 003 tai 040 738 4696
minna.tanhua@reumaporvoo.org