Hoppa till innehåll

Kurs i frivilligarbete: Promenadvän för äldre

Är du intresserad av frivilligarbete med äldre?

Är du intresserad av frivilligarbete med äldre?

I slutet av mars arrangeras en två timmar lång distanskurs, där bland annat principerna för frivilligarbete samt den frivilligas uppgifter och roll som promenadvän behandlas.

Kursen är gratis för deltagarna och inga förkunskaper eller tidigare erfarenhet av frivilligverksamhet behövs. Deltagandet i kursen förpliktigar dig heller inte att börja arbeta som frivillig, även om det är önskvärt.

Kursen går på finska och arrangeras onsdagen den 24 mars 2021 kl. 18–20 via Teams. Anmälan senast den 19 mars. Teams-länken sänds till deltagarna innan kursen. Svensk kurs är möjlig senare om det finns intresse.

Anmälningar:

  • per telefon: vardagar kl. 8–16, 050 5290 786 (Maarit Honkinen) eller 040 7384 696 (Minna Tanhua)
  • per e-post: petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi

– På grund av coronaläget vet man inte ännu tidpunkten för när den egentliga promenadvänverksamheten kan börja. Verksamheten inleds genast då det är möjligt. När det är dags, vill vi agera genast och förmedla promenadvänner till äldre som bor hemma, berättar Petra Bärlund-Hämäläinen, välfärdskoordinator i Borgå stad.

– Frivilliga promenadvänner förmedlas av lokala FRK, Borgå Reumaförening och församlingarna. Efter kursen kan man välja för vilken aktör man vill arbeta som frivillig, men inget hindrar från att ”hoppa” mellan de olika aktörerna. Vi är väldigt glada över samarbetet, kompletterar både Maarit Honkinen från FRK och Minna Tanhua från Borgå Reumaförening.

Mer information:

Petra Bärlund-Hämäläinen, välfärdskoordinator, Borgå stad
Tfn 0400 186 818
petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi

Maarit Honkinen, FRK-utbildare, Finlands Röda Kors / avdelningen i Borgå
Tfn 050 529 0786
maarit.honkinen@gmail.com

Minna Tanhua, Borgå Reumaförening
Tfn 019 584 003 eller 040 738 4696
minna.tanhua@reumaporvoo.org