Siirry sisältöön

Vesijohtovuoto Sannaisten päävesijohdossa 17.8.

Uutinen päivitetty 18.8. klo 16.20

Uutinen päivitetty 18.8. klo 16.20

Päivitys 18.8 klo 16.20

Kaikille asukkaille saatiin vedenjakelu palautettua tänään.

Linnanmäen varavedenottamo on käytössä, kunnes päävesijohdon korjaustyö on saatu valmiiksi. Korjaustyö ja siihen kuuluvat huuhtelut ja näytteidenotot valmistuvat arviolta vasta ensi viikolla. Johto voidaan ottaa käyttöön, kun puhtaat vesinäytteet on saatu.

Linnanmäen varavedenottamossa on pieni kloorinsyöttö päällä, jonka voi mahdollisesti huomata kaupungin keskusta-alueilla.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

17.8.

Sannaisen päävesijohto rikkoontui maanantaina aamupäivällä.

Vesijohtovuoto on paikallistettu ja eristetty. Osa kiinteistöistä on ilman vettä Veckjärven alueella, vesilaitos pyrkii palauttamaan vedenjakelun myös näille kiinteistöille. Vesilaitos tuo vesikärryn osoitteeseen Keinuvuorentie 2 (Bygdehemmet) sekä osoitteeseen Staffaksentie 30 (Hongas).

Vuodon korjaus kestää useita päiviä. Korjaustyön ajaksi vesilaitos on käynnistänyt Linnanmäen varavedenottamon. Linnanmäen vedessä on hieman korkeampi rauta- ja mangaanipitoisuus, mikä voi aiheuttaa poikkeavaa makua vedessä erityisesti keskustan alueella.

Virtaussuuntien muutettua saattaa vesi olla paikoitellen ruskeata, todennäköisimmin Kevätkummun alueilla mutta myös muilla alueilla voi esiintyä häiriöitä. Mikäli vesi on ruskeata niin kannattaa vesi juoksuttaa, kunnes se on kirkasta.