Galleria Vanha Kappalaisentalo

Galleria Vanha Kappalaisentalo avataan jälleen 16. kesäkuuta. 


Teija Lehto & Jaana Paulus, puupiirroksia
16.6.-30.8.2020

Galleria Vanhan Kappalaisentalon kesänäyttely esittelee kaksi reduktiopuupiirrostekniikalla työskentelevää taiteilijaa. Teija Lehto on Paimiossa asuva kuvataiteilija ja työskennellyt taidegraafikkona 22 vuotta. Jaana Paulus on Kirkkonummella asuva kuvataiteilija ja hän on tehnyt reduktiopuupiirroksia yli 30 vuoden ajan. 

Teija Lehdon teokset ovat usein asetelmia. Niissä kuvataan tarkanrealistisesti arkinen näkymä, jossa on esimerkiksi sotkuinen pöytä, likaisia astioita, sienisaalis tai täytekakun jämäpala. Lehto tarkentaa katseensa yksityiskohtiin, jokapäiväiseen ja keskeneräiseen. Teokset ovat kuviksi pysäytettyjä hetkiä ohikiitävästä arjesta. Lehto haluaa pohtia arjen arvoa ja antaa tavanomaiselle merkitystä. Teokset käsittelevät ajan kulumista, muutosta ja kaiken katoavaisuutta. Elämä on arkea, arki on kaiken toistumista ja tuloksena on tiskiä ja sotkua. Ja loputtomasti kuvien aiheita.

Jaana Pauluksen teoksissa on usein maisema Päijänteen rannalta. Paikka on hänelle läheinen lapsuudesta saakka. Luonnon kuvaaminen taustana erilaisille tapahtumille on ollut hänelle aina keskeistä. Tapahtumat hän esittää yleensä symbolisesti tai joskus myös surrealistisesti. Teoksissaan hänellä on usein kasviaiheiden lisäksi ihmis- tai eläin figuureita.

Näyttelyä on tukenut Varsinais-Suomen taidetoimikunta (työskentelyapuraha).

Paula Salmela
16.6.-30.8.2020

Gallerian sisäpihalla sekä piharakennuksessa on nähtävillä porvoolaisen kuvataiteilijan Paula Salmelan teoksia. Hänen taiteellisessa tuotannossaan toistuvat teemat ovat ihminen ja luonto. 

Avoinna: ti–su klo 10–16.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat tietoa Galleria Vanhan Kappalaisentalon ja Porvoon Taidehallin näyttelyistä > Tilaa uutiskirje lähettämällä viesti osoitteeseen: kulttuuri@porvoo.fi