Galleria Vanha Kappalaisentalo

Simo Mantere: Kuka piirsi seinään?

8.3.–31.3.2019

Simo Mantereen maalaukset rakentuvat ympäristöstä poimituista havainnoista - väreistä, kerroksista ja jäljistä, jotka ylettyvät aina kehysten rajojen ulkopuolelle.

"Simo Mantereen työhuoneella on esillä valmiita ja vielä keskeneräisiä Galleria Vanhan Kappalaisentalon näyttelyyn tulevia maalauksia. Maalauksissa kiinnitän ensimmäisenä huomiota erilaisiin jälkiin, joista osa jatkuu työhuoneen seinälle yli maalauksen rajojen yhdistyen aikaisemmin maalattuihin siveltimen vetoihin. 

Mielessäni siveltimen vedot jatkuvat lapsuuteen saakka ja keskusteluni Mantereen kanssa ajautuu lapsuuden muistoon, jossa luovuutta puhkuen pieni taiteilijan alku piirtää ylpeänä kuvaa suoraan seinään.

Tällä johdannolla avaan yhden mahdollisuuden tulkita Mantereen maalauksia. Jokainen katsoja voi itse valita tapansa katsoa kuten aikuinen voi valita omansa lapsen esitellessä seinään tekemäänsä luomustaan".

- KuM Timo Tähkänen 6.2.2019

Helsingissä asuva ja työskentelevä Simo Mantere (s. 1983 Kotkassa) on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2010 ja suorittanut kuvataiteen ylemmän ammattikorkekoulututkinnon Saimaan ammattikorkeakoulussa 2013. Edellinen yksityisnäyttely oli tmgalleriassa Helsingissä 2018. Vuonna 2018 Mantere oli Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlanäyttelyssä Tuoretta maalia Lahdessa, Lahden taidemuseossa. Mantere on Taidemaalariliiton, Etelä-Karjalan taiteilijaseuran ja Helsingin taiteilijaseuran sekä Galleria Huudon jäsen. Mantereen teoksia on muun muassa Lappeenrannan taidemuseon kokoelmissa.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.