Galleria Vanha Kappalaisentalo

Jenni Lahtinen ja Liina Mäki-Patola: Kolmas metsä

3.5.–26.5.2019

Kolmas metsä on kahden kuvataiteilijan yhteisnäyttely, jossa nähdään metsä yöllä, kuun valossa, vaeltaja metsässä, vaeltajan käsi, hiljaiset puut, kulku vuorelle, seitsemän puuta, uni maailmanlopusta, kaksoisvaellus.

Jenni Lahtinen (s.1984) on Helsingissä ja Soulissa asuva kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta kesällä 2018. Lahtinen työskentelee mm. piirtämällä ja taidegrafiikan eri tekniikoilla.

Lahtinen asui Soulissa, Etelä-Koreassa joitakin kuukausia, ja kaaoksen ja kiireen keskellä hän hakeutui usein kaupunkia ympäröiville vuorille. Kaupunkia rajaavat kahdeksan vuorta, jotka ovat niin jyrkkiä ja kivisiä, että ne ovat jääneet rakentamattomiksi, vihreiksi alueiksi kartalle. " Vuoret hallitsevat paikallisia myyttejä ja kansantarinoita, kirjallisuutta ja maalaustaidetta. Tarinoissa vuoret ovat usein itsensä kadottamisen, aaveiden ja yliluonnollisen tapahtumapaikkoja. Kuljin vuoristopoluilla, pysähdyin ja katsoin maisemaa ja sen yksityiskohtia: kiviä, puita, ja hyönteisiä. Vuorilla kasvava metsä, toisaalta myös ihmisten tekemät rakennelmat, pyhäköt ja temppelit, olivat minulle outoja." Kävelyillään Lahtinen valokuvasi ja piirsi, kirjoitti ja keräili. Näyttelyssä olevat teokset ovat syntyneet  Koreassa kootun arkiston perusteella.

Liina Mäki-Patola (s.1985) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2009. Mäki-Patola työskentelee mm. piirtäen, maalaten sekä installaation ja liikkuvan kuvan parissa.

Mäki-Patolan tämän hetkisiä teoksia yhdistää luonnon muodoista saadut vaikutteet, kokemus luonnossa ja ihmisen luontosuhteen sekä ihmisen osan pohtiminen. Häntä kiinnostaa luonnossa vallitseva kaaos ja järjestys. Juurten ja oksistojen loputtomat verkostot, risut sekä ryteiköt. Mieltä saartavat pelot, pimeän tullen hiipivä selittämätön ja salaperäinen uhka. Osa hänen teoksistaan on saanut inspiraation Butosta, jossa yhdistyvät japanilainen perinne esittävistä taiteista sekä saksalaisesta ekspressionistisesta tanssista ja performanssitaiteesta saadut vaikutteet

Näyttelyyn on vapaa pääsy.