Galleria Vanha Kappalaisentalo

Ritva Larsson

7.2.–1.3.2020

Ritva Larssonin taiteellisen tuotannon lähtökohta on katujen elämä, keskittyen arkeen ja katujen marginaaliin. Kiinnostuksen kohteena ovat toisaalta sosiaaliset ongelmat, kadun elämän laitapuoli, köyhyys: alkoholistit ja kerjäläiset kuin ilokin kuten esimerkiksi leikkivät lapset. Kadulla elävien ja oleskelevien ihmisten kuvat toimivat keinona tarkastella niin epäoikeudenmukaisuutta, syrjäytymistä ja päivänpolttavia sosiaalisia ongelmia kuin elämäniloa ja toivoa. Lähestymistapa on aina ihmistä kunnioittava.

Toinen tärkeä teema on kaupungin kuvaaminen maisemana. Urbaanissa maisemassa yhdistyvät parhaimmillaan karkeus ja kauneus. Kaupunkikuva on sidoksissa aikaan monin hienovaraisin viittein: kulkuvälineet, arkkitehtuuri ja ihmiset kuvassa sitovat maiseman ja ajan toisiinsa esteettiseksi kokonaisuudeksi.

Larssonin työskentelytapa on traditionaalinen, klassisia perinteitä kunnioittava maalaus kaksiulotteiselle pinnalle. Kahden teeman lisäksi näyttely rakentuu kahden tekniikan ympärille: esillä on sekä akvarellein että öljyvärein toteutettuja teoksia.

- "Jännite virittyy perinteisen tekniikan ja modernin aihemaailman kohdatessa, ”sosiaalinen” ja ”realismi” tapaavat toisensa. Galleriaan tuotuna marginaaliin joutunutta tai tutun arkista on pakko katsoa uudella tavalla, joudumme kohtaamaan sen mitä emme ehkä haluaisi nähdä taikka ajatella tai löytämään kauneutta sieltä mistä emme ole sitä vielä huomanneet etsiä".

Larsson on 54-vuotias helsinkiläistynyt taidemaalari. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista vuonna 2009. Toiselta koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. 

Näyttely on avoinna 7.2.-1.3. ti-su klo 10-16.
Avajaiset torstaina 6.2. klo 17-19.
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat tietoa Galleria Vanhan Kappalaisentalon ja Porvoon Taidehallin näyttelyistä > Tilaa uutiskirje lähettämällä viesti osoitteeseen: kulttuuri@porvoo.fi