Galleria Vanha Kappalaisentalo

Galleria Vanha Kappalaisentalo on suljettu 31.5.2021 asti.

Tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä.
Lisätietoja: porvoo.fi/korona


Porvoon Triennaali 1.6.-29.8.2021

Porvoon Triennaali on uusi kolmen vuoden välein järjestettävä taidenäyttely ja kaupunkifestivaali. Tapahtuman keskiössä on eri puolille kaupunkia sijoittuva taidenäyttely, joka kokoaa yhteen ison joukon kotimaisia ja pohjoismaisia kuvataiteen huippunimiä. Vuonna 2021 taide valtaa kaupunkitilan teemalla Color is a Common Thing – Väri on yhteinen asia.

Porvoon Triennaali
Tilaa inspiraatiokirje


Ryhmänäyttely: Buy grapes, plums, get to know yourself

Näyttely ei tule avautumaan yleisölle koronatilanteen takia. Näyttelystä on valmistettu virtuaalinen versio, johon pääsette tutustumaan täältä:

Porvoon Taidehalli
Galleria Vanha Kappalaisentalo

Ryhmänäyttelyyn osallistuneiden taiteilijoiden teosesittelyt löydätte näyttelykatalogista

Taiteilijat: Matti Aalto, Lotta Djupsund, Dominik Fleischmann, Jo Hislop, Janette Holmström, Mari Kaakkola, Kaapo Kamu, Ida Lehtonen, Rasmus Mäkelä, Taika Oja, Sanni Saarinen.

Ryhmänäyttely Buy grapes, plums, get to know yourself esittelee yhdentoista taiteilijan teoksia Aalto-yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulun valokuvataiteen maisteriohjelmasta. Valokuvaa, liikkuvaa kuvaa ja installaatiota yhdistävä näyttely muodostaa tilan, jossa eri lähtökohdista syntyneet teokset ja ideat ovat vuorovaikutuksessa keskenään.

Teokset ovat syntyneet yhdistelemällä leikkiä, tutkimusta, kokeiluja ja rutiineja. Tekijät havainnoivat arkisen elämän ja ympäristön samanaikaista viehätystä ja yksitoikkoisuutta. Näyttelyssä on nähtävissä laaja kattaus teemoja, joista osa asettaa ihmisen ja ei-ihmisen välisen suhteen tarkastelun alaiseksi, kun toiset tutkivat käsityksiä paikasta, olemisesta ja identiteetistä.

Näyttely on moniulotteinen katsaus nykyvalokuvaan. Tutkimukset valon ja materiaalin olemuksesta näyttäytyvät rinnakkain ihmisen ja ruumiillisuuden esittämisen perinteen kyseenalaistavien muotokuvien kanssa.

Arkipäiväisen läsnäolo kaikessa kulkee punaisena lankana läpi näyttelyn. Hiljaisuus ja rauha limittyvät kaoottisuuden ja hektisyyden kanssa, oli kyse listojen tekemisestä, itsetutkiskelusta, filosofisista pohdinnoista tai arkisista hetkistä.

Yhteistyössä: Art Proof, Tallinna, Finnfoto: Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry ja Aalto Yliopiston Median laitos.


Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat tietoa Galleria Vanhan Kappalaisentalon ja Porvoon Taidehallin näyttelyistä > Tilaa uutiskirje lähettämällä viesti osoitteeseen: kulttuuri@porvoo.fi