Galleria Vanha Kappalaisentalo

Synnöve Dickhoff, Helena Kaikkonen, Ulla Pohjola ja Kaija Poijula: Alku ja juuri

31.5.–1.9.2019

"Ihmisen mieli, elämän tapahtumat, esineiden historia, asioiden ja luonnon monet merkitykset. Vaikka jaamme samankaltaiset tunnetilat, jokainen luo lopulta itse oman maailmansa".

Alku ja juuri on neljän ansioituneen taiteilijan yhteisnäyttely, jonka teemoina ovat ajan kulku, luonto, muistot sekä alitajunnan kerroksellisuus. Taidokkaasti eri tekniikoilla toteutetut teokset luovat mystisiä aistielämyksiä ja kontrasteja. Teokset kertovat elämän tapahtumista, ihmisen mielestä, esineiden historiasta sekä luonnon monista merkityksistä. Alku ja juuri on taiteilijoiden kuudes yhteinen ryhmänäyttely. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Synnöve Dickhoffin teokset koostuvat monista eri osista, joissa materiaaleina ovat erilaiset paperit, kierrätyskirjat, teepussit, langat ja tekstiilien osat. Hänen työskentelytapansa korostaa materiaalin herkkyyttä ja kerroksellisuutta. Teosten teemoina ovat elämän rajallisuus ja katoavaisuus.

Helena Kaikkonen työskentelee yhdistellen vapaasti eri materiaaleja tekstiileihin. Hän käyttää erilaisia tekstiili- ja kuvataiteen tekniikoita, joita hän yhdistää itse kehittämiinsä menetelmiin. Aika, muistot, elämän hauraus ja voima ovat hänen taiteessaan keskeisiä teemoja.

Ulla Pohjola käsittelee teoksissaan luonnon ja ihmisen välistä vuoropuhelua. Hän yhdistelee monipuolisesti kirjonta- ja maalaustekniikoita sekä liittää niihin luonnosta ja kirpputoreilta löytämäänsä materiaalia. Teoksissaan hän käsittelee ihmisenä olemisen mysteeriä ja näkymättömän läsnäoloa.

Kaija Poijula järjestelee vanhoista kirjoista leikatut kuvat kollaaseiksi ja arkiset hylkytavarat esinekoosteiksi. Hänen käyttämänsä materiaalit ja lopulliset teokset viestivät perinteistä, tutun ja vieraan yhteiselosta ja kohtaamisista.

Kesäkaudella Galleria Vanhassa Kappalaisentalossa toimii myös matkailijoita palveleva turisti-info.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.