Galleria Vanha Kappalaisentalo

Frida Hultcrantz: Infiltration
4.9.-27.9.2020

Minut nähdään ja minua kuullaan – olenko siis rakastettu?

Saako halumme tulla hyväksytyiksi sellaisina kuin olemme meidät hulluuden partaalle? Tekeytymällä mahdollisimman kauniiksi ja täydellisiksi ajaudumme kauemmas ja kauemmas tavoitteestamme tulla rakastetuiksi sellaisina kuin olemme. Sisimmässämme.

Galleria Vanhassa Kappalaisentalossa järjestettävä Frida Hultcrantzin näyttely on jatkoa hänen viimeisimmälle näyttelylleen Galleria Huudossa Helsingissä keväällä 2020.

- "Olen kehittänyt ajatuksen siitä, kuinka järjetöntä on, että päätän tietoisesti olla katsomatta sosiaalista mediaa, jotta en voisi huonosti siitä huimaavasta onnesta, mikä siellä vallitsee. Kaikki päivittäin jaetut kauniit kuvat ja matkat, ihanat ajatukset ja menestys. Luulen ehkä, että joku tulee iloiseksi minun puolestani, kun laitan kuvan ihanasta kokemuksesta, mutta tosiasia on, ettei iloa, onnea tai rakkautta voi levittää sosiaalisen median kautta".

Näyttelyssään Hultcrantz haluaa jälleen kerran näyttää, miten ruma, epävarma, groteski ja itsekeskeinen hän on. Myös katsoja voi itse osallistua. Huumorin ja leikin avulla maailma näyttää hieman nöyremmältä.

Hultcrantz maalaa öljyllä pleksilasiin. Häntä kiehtoo materiaalin läpinäkyvyys.

- "Uskon, että me ihmiset olemme melko läpinäkyviä, mutta taistelemme viimeiseen asti päinvastaista kohti, koska pelkäämme, että joku saa tietää, kuinka pieniä ja arkoja oikeastaan olemme".

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat tietoa Galleria Vanhan Kappalaisentalon ja Porvoon Taidehallin näyttelyistä > Tilaa uutiskirje lähettämällä viesti osoitteeseen: kulttuuri@porvoo.fi