Siirry sisältöön

Aija R-K
30.3.-26.6.2022
Toukovuoren palvelukoti

Akryylimaalauksia

Muisti on ihmismielen vahva työkalu, mutta se ei toimi niin suoraviivaisesti kuin usein ajattelemme. Kahdella ihmisellä saattaa olla samasta tapahtumasta hyvin erilaiset muistot. Jokaisen yksilön muisti poimii hänelle tärkeitä ja opettavia asioita tulkiten niitä omalla tavallaan.

Näyttelyn teemana on hämärät muistikuva-maalaukset, joissa maalauksen piirteisiin on yhdistetty valokuvien ja digitaalisten kuvien heijastuksia, korruptoitumista ja muita virheitä. Töissä rinnastuu valokuvien korruptoituminen ja muistojen epämääräisyys. Enimmäkseen kuvien aiheet ovat taiteilijan oman lapsuusajan Porvoosta ja niissä vilahtelee porvoolaisille mahdollisesti tuttuja maisemia ja näkymiä. Teoksissaan hän muistelee niin lapsena maalla vietettyjä aurinkoisia kesiä kuin myös vaikeampia teini-iän vuosia. Näyttelyn teoksissa muistikuvat yhdistyvät noilta ajoilta olevaan valokuvamateriaaliin.

Porvoossa syntynyt Aija R-K on kuvataiteilijaksi valmistuttuaan asettunut asumaan Raumalle. Enimmäkseen hän työskentelee akryylimaalausten parissa. Hänen töidensä aiheet pyörivät ihmiskuvauksen ympärillä, käyden läpi ihmisten välisiä suhteita ja psykologiaa kyseenalaistaen yhteiskunnan oikkuja.

Tiedustelut: Aija R-K