Siirry sisältöön

Arja Sundqvistin maalauksia
9.1. – 2.4.2023
Johanna-koti

Palatsin muurin suojassa

Olen vuosien ajan tehnyt maalauksia teemaan Palatsin muurin suojassa. Ajatus teemasta lähti liikkeelle pohdinnasta, kuinka voisin suojautua henkisesti elämän arvaamattomuudelta ja monilta maailmassa tapahtuvilta ahdistavilta asioilta, joista saamme päivittäin kuulla uutisista ja lukea sanomalehdistä.

Teemaa varten etsin aiheita, joita voisin löytää paikasta, jossa tuntisin olevani turvassa ja suojassa kaikelta maailman pahalta, tuskalta ja ahdistukselta. Koska puutarhat ihanan moninaisine kasveineen ja eläimistä erityisesti linnut tuottavat minulle suurta iloa, oli luonnollista, että rauhaa ja lohdutusta antavat maalausaiheet löytyivät näiden asioiden parista.

Uskon, että teemaan Palatsin muurin suojassa liittyvät maalaukset voivat tuottaa iloa, rauhaa ja hyvää mieltä myös palvelutalojen asiakkaille ja siellä työskenteleville. Itselleni ne ovat toimineet suojamuurina ja pakopaikkana joskus turhankin ankaralta tuntuvaa elämää vastaan. Vastoinkäymisistä huolimatta on jaksettava uskoa parempaan tulevaisuuteen. Maailmassa on paljon kaunista ja hyvää, josta voimme olla kiitollisia. Avaamalla silmämme näkemään myös hyvät asiat, voimme keventää niin omaa kuin kanssaihmistemme elämää.

Teeman mukaisia maalauksia on ollut aiemmin esillä Jorvin sairaalassa yhteisnäyttelyssä taidegraafikko Susanna Suikkarin kanssa, yksityisnäyttelyssä Meilahden sairaalassa sekä Tampereen seurakuntien talolla.

– Arja Sundqvist

Taiteilijan työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Johanna-koti, Johannesbergintie 6, 06100 Porvoo