Siirry sisältöön

Petri Halttunen
10.1. – 2.4.2023
Omenamäen palvelukeskus

Rusty Beauties (with Soul)

Teossarja koostuu öljyvärimaalauksista noin 1950-80-lukujen vanhoista autoista, jotka ovat jääneet metsiin ja maisemaan odottamaan lopullista hajoamista. Ne ovat maiseman rumentajia, romua, joka ruostuu ja häviää vähitellen pois.

Teoksissani haluan kuitenkin tuoda esiin jotain siitä, mitä nuo romut ovat joskus olleet ja miten ne ovat kuuluneet osaksi ihmisten ja perheiden elämää. Niistä ollaan oltu ylpeitä, käyty päivittäin töissä, tehty kauppareissuja sekä tehty perheen yhteisiä matkoja. Nyt nuo rautakuoret sulautuvat osaksi luontoa jossain mystisinä hahmoina ja häviävät vähitellen kokonaan. Ne kertovat myös, kuinka jokin ruma ja hylätty asia voi tietyssä valossa/varjossa alkaa näyttämään kauniilta ja merkitykselliseltä, kuin osalta elämää.

Luonto muovaa ja peittää ne vähitellen osaksi itseään. Ne ovat siis muistoja menneestä eletystä ajasta ja kenties eräänlaisia omakuvia, kokemuksia tai haaveita eri elämänvaiheilta sekä myös muistoja hetkistä joita emme enää saavuta. Nostalgiaa.

Osaan teoksista olen tehnyt biisejä, joiden sävellykset ja tekstit on tarkoitettu osaksi teosten sisältöä. Teoksen vieressä olevan QRkoodin avulla voi käydä kuuntelemassa taulun sisältöön liittyvän kappaleen.

Omenamäen palvelukeskus, Tulliportinkatu 4, 06100 Porvoo