Siirry sisältöön

AVANTIN 39. SUVISOITTO – AVANTI!-CLUB K18

  • 28.06.2024
  • 20:30 - 21:30
Liput

Avantin 39. Suvisoitto järjestetään Porvoossa 27.-30.6.2024. Vuoden 2024 Suvisoiton taiteellisena suunnittelijana toimii säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek.


Tšekkiläinen Adámek (s.1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hänen vahva kiinnostuksensa maailman eri musiikkikulttuureihin kuuluu hänen orkesteri-, kamari-, laulu- ja elektroakustisissa teoksissaan, joita hän on säveltänyt useille arvostetuille yhtyeille, orkestereille ja nykymusiikin festivaaleille Euroopassa.


Adámekin sävellystyön yhteydessä valmistuu myös uusia soittimia, joista tunnetuin esimerkki on Carol Jimenezin kanssa luotu Airmachine, eli eräänlainen ilmakone tai soitin.


Perinteinen Avanti!-club järjestetään tänäkin vuonna tunnelmallisessa Tehdassalissa Taidetehtaalla. Illan aikana kuullaan musiikkia Avantin muusikoiden esittämänä ja nautitaan ainutlaatuisesta klubitunnelmasta Porvoon kesäyössä. Klubilla nähdään myös taiteellisen suunnittelijan Ondřej Adámekin lyhytvideoita.

Klubin ohjelma täydentyy kevään aikana.

Kesto 1h ei väliaikaa

Muita vastaavia tapahtumia