Siirry sisältöön

Aleksinpuistoon uusia taideteoksia – Länsirannan taidekokonaisuus kasvaa

Porvoon kaupunki asentaa parhaillaan uutta teoskokonaisuutta Aleksinpuistoon. Teoksen nimi on Jäljenjättäjä ja se koostuu neljästä Jokirannan varrelle sijoittuvasta veistoksesta. Teoksen on tehnyt kuvanveistäjä Anne Meskanen-Barman. Asennustyö valmistuu näillä näkymin ensi viikon aikana.

Jäljenjättäjä -teoskokonaisuus valittiin toteutettavaksi vuonna 2021–2022 järjestetyn rinnakkaisen luonnoskilpailun pohjalta. Luonnoskilpailun tavoitteena oli löytää Jokirannan Aleksinpuistoon teos, joka johdattaa kulkua tuoden sinne useampia teoselementtejä. Anne Meskanen-Barmanin teoskokonaisuus koostuu neljästä erilaisesta pronssiveistoksesta ja historia, muisti ja muistot ovat sen lähtökohtia. Teoksen tarkoitus on nostaa esiin jokirannan alueella kulkeneita asukkaita, historiallisia merkkihenkilöitä, alueen käsityöläisiä ja työläisiä tehtaissa.

– Osa kokonaisuuden pronssifiguureista on pyyhkiytynyt pois, on näkymättömissä varjoissa tai auringon valon häikäisemä, mutta osin vielä näkyen. Hahmo voi olla myös vasta piirtymässä ja saamassa lopullisen muotonsa. Me näemme vain osan figuurista, mutta mielikuvituksemme rakentaa kuvan kokonaiseksi, kuvailee Anne Meskanen-Barman teoskokonaisuuttaan.

Jäljenjättäjät, kuten muutkin Länsirannan taideteokset, hankitaan Länsirannan taideohjelmassa määritetyn käytännön mukaisesti. Hankkeet rahoitetaan Porvoon Länsirannan rakennuttajille tontinluovutuksen myötä syntyneestä taidevelvoitteesta.