Siirry sisältöön

AVI kumoaa sisätiloja koskevan sulkupäätöksen: uimahalli ja Urheiluhallin kuntosali avautuvat ja aikuisten harrastustoiminta voi jatkua ensi tiistaista alkaen

AVIn päätöksen mukaisesti myös Porvoon kaupungin suljettuna olleet sisäliikuntatilat, kuten uimahalli ja urheiluhallin kuntosali sekä Kokonniemen maauimalan pukukopit avautuvat 1. helmikuuta. Myös lasten liikuntamaa-tapahtumat voidaan käynnistää Kokonhallissa ja Kantele-talossa. Päätöksen mukaisesti myös aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa voi jatkua 1. helmikuuta alkaen.
– Tämä on huojentava tieto aikuisille ja kaikille niille, jotka ovat joutuneet pitämään harrastuksistaan taukoa. Mutta samalla on erittäin tärkeää, että jokainen muistaa edelleen kantaa vastuunsa, välttelee oireisena ja altistuneena kontakteja, käyttää kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja muistaa hyvän käsihygienian, ettei näitä rajoituksia tarvitsisi enää palauttaa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson muistuttaa.
Myös kaupungin ulkopuolisille toimijoille vuokraamia harrastus- ja virkistystoimintaan ja kokouksiin tarkoitettuja tiloja voi myös vuokrata 1. helmikuuta alkaen.


Enintään 50 hengen tilaisuudet sallittuja, jos kaikilla on istumapaikat


Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) päättää myös lieventää voimassa olevaa tartuntatautilain 58 §:n mukaista yleisötilaisuuksia kokevaa rajoituspäätöstä siten, että sisätiloissa voi jatkossa järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos osallistujilla on määritelty istumapaikka. Päätös on voimassa 1.2.–15.2.2022.
Tartuntatautilain 58 d §:n mukaista asiakastilarajoituksia koskevaa terveysturvallista käyttöä koskevaa määräystä jatketaan kahden viikon ajan 1.–15.2.2022.
AVIn tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930981

Vapaan sivistystyön etäopetussuositus päättyy

Opetus- ja kulttuuriministeriön etäopetussuositus vapaassa sivistystyössä, aikuisten perusopetuksessa ja aikuisten taiteen perusopetuksessa päättyy 31.1.2022. Tämän myötä myös Porvoossa kansalaisopiston lähiopetus on mahdollista käynnistää.
Osa KoMbin opetuksesta jatkuu kuitenkin hybridi- ja etäopetuksena. Kansalaisopisto tiedottaa opiskelijoitaan tästä tarkemmin.