Siirry sisältöön

Bjurbölen päiväkodin uudisrakennus etenee päätöksentekoon

Sivistyslautakunta ja kaupunginhallitus käsittelevät Bjurbölen päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa seuraavissa kokouksissaan.

Porvoon kaupungin tunnus.

Hankesuunnitelmassa esitetään, että päiväkotipaikkojen tarve eteläisellä palvelualueella ratkaistaan uudisrakennuksella. Uusi päiväkotirakennus sijoitetaan nykyisen päiväkodin pohjoispuolelle, kaupungin omistuksessa oleville kiinteistöille ja niihin liitettävällä naapurikiinteistöltä ostettavalla maa-alueella.

Nykyinen Bjurböle daghemin päärakennus myydään ja tontilla oleva sivurakennus puretaan.
Näin hankkeen toteutus ei vaadi tilapäisjärjestelyitä, vaan päiväkotitoiminta voi jatkua nykyisissä rakennuksissa uuden päiväkotirakennuksen valmistumiseen saakka. Hankkeen tavoiteaikataulun mukaan uudisrakennus voidaan ottaa käyttöön tammikuussa 2024.

– On hienoa, ett Bjurbölen hanke etenee. Terveellinen, turvallinen ja toimiva ympäristö on tärkeä osa laadukasta varhaiskasvatusta ja henkilökunnan ja lasten viihtyvyyttä, sanoo sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Päiväkotiin sijoitetaan yhteensä 63 hoitopaikkaa kolmessa ryhmässä. Rakennuksen kokonaislaajuus on 913,0 brm2, lasten toimintatilaa on 7,1 m2/hoitopaikka. Pihan koko on 20 m2/hoitopaikka, yhteensä 1 260 m2. Vakinaisen henkilökunnan määrä on 14 mukaan lukien keittiö- ja huoltohenkilökunta. Suunnittelussa ja rakentamisessa noudatetaan TerveTalo-ohjelmaa.

Hankkeen kokonaishinta on noin 3,7 miljoonaa euroa. Lopullinen hinta saadaan kilpailutusten jälkeen.