Siirry sisältöön

Business Porvoo – uudenlainen yhteistyökonsepti kaupungin, Posintran ja paikallisen yrityskentän välille

Elinvoimalautakunnalle esitellään tiistaina 14. helmikuuta Porvoon kaupungin, kehitysyhtiö Posintran sekä paikallisen yrityskentän kanssa yhteistyössä kehiteltyä uudenlaista toimintamallia, Business Porvoota.

Porvoon kaupungin tunnus.

– Business Porvoosta tulisi toivottavasti on toimintamalli, jonka kautta yritykset toisaalta saisivat mahdollisimman oikea-aikaista ja tarkoituksenmukaista palvelua kaupungilta sekä toisaalta voisivat ehkä tiivistää myös keskinäistä yhteistyötään yrityskentän sisällä ja tavoittelemaan esimerkiksi kasvua, elinkeinopäällikkö Elina Duréault kertoo.

Porvoon kaupunki ja paikallinen yrityskenttä ovat tehneet yhä tiiviimpää yhteistyötä, ja sitä halutaan konseptin myötä parantaa vielä entisestään.

– Lopputuotteena toivottavasti syntyy kaupungin ja kehittämisyhtiön entistä ehompi palvelumalli eli Business Porvoo, jota myös yrityskenttä on päässyt kehittämään. Haluamme, että kaupungin kasvu hyödyttää yrityskenttää ja toisaalta yritysten menestyminen tukee kaupungin kasvua, Elina Duréault toteaa.

Verkkosivujen ensiversio julkaistaan helmikuussa

Business Porvoon kehittämisen ensimmäisessä vaiheessa on keskusteltu yrityskenttää edustavan Porvoon yrittäjäyhdistyksen kanssa niistä tavoitteista, joita yrityskenttä näkee keskeisimpänä.

– Seuraavat askeleet ovat poliittisen keskustelun aloittaminen aiheesta eli toimintamalli esitellään lautakunnassa poliittisille päättäjille, nettisivujen raakaversion lanseeraaminen ensi viikolla sekä palautteen kerääminen porvoolaisilta toimijoilta laajemmin, Duréault kertoo.

– Myös kaupungin sisäiset toiminnot, aivan erityisesti kaupunkikehitys ja työllisyyspalvelut, osallistetaan voimakkaasti Business Porvoo-toimintamallin kehittämiseen.

Ensiversio Business Porvoo -sivustosta julkaistaan 15.2.2023. Julkaisun jälkeen Business Porvoo -toimintamallin ja -sivuston kehittämistä jatketaan tiiviissä yhteistyössä kaupungin, Porvoon Yrittäjien, Posintran ja yrityskentän kanssa. Myös sivustolla avoinna olevan kyselyn kautta voi käydä jättämässä omia ajatuksiaan Business Porvoo -palveluista.

Tavoitteena on, että konseptin kehittäminen jatkuu tiiviisti kaupungin, Posintran ja Porvoon yrittäjien välillä koko vuoden 2023 ajan.

– Tämän aikana selvinnee, miten Business Porvoo -konsepti parhaiten valjastetaan palvelemaan kaupungin strategiaa ja vahvistamaan yritysten roolia sen toteuttamisessa. Unelmana on luoda Suomen toimivin kuntatason yritysyhteistyön toimintamalli ja sitä kautta maan vetovoimaisin businessbrändi, Elina Duréault toteaa.