Siirry sisältöön

Eiväthän oksasi peitä näkyvyyttä tai haittaa kulkua kadulla? Kiinteistönomistajalla vastuu kasvillisuuden kurissapitämisestä

Puut ja pensaat ovat kesän aikana taas kasvaneet ja paikoin oksat roikkuvat liian matalalla, jolloin ne peittävät näkyvyyden tai tulevat kevyen liikenteen väylälle ja ajoradalle.

Harjakone puun alla.

Kiinteistönomistajan tai vuokraajan vastuulla on karsia kasvillisuutta tarvittaessa, ja huolehtia siitä, että kasvit eivät liiaksi kurkottele, vaan kasvavat oman kiinteistön puolella. Kiinteistönomistajan vastuulla on myös huolehtia, että ajoväylillä on riittävä vapaa korkeus.
Ajoradalla vapaa korkeus on vähintään 4,8 metriä ja kevyen liikenteen väylillä 4 metriä.
Kiinteistönomistajan on myös huolehdittava kadun viheralueen siistinä pitämisestä tontin rajasta enintään kolmen metrin etäisyydeltä.
Erityisen tärkeää näkyvyydestä huolehtiminen on risteysalueilla ja tonttiliittymien kohdilla.

Kaupunki kehottaa tarvittaessa toimenpiteisiin

Porvoon kaupunki pyytää kiinteistönomistajien tarkistamaan ja kehottaa leikkaamaan kasvillisuutta, jotta kaikkien oisi turvallista liikkua kaduilla ja kevyen liikenteen väylillä syksyn iltojen pimentyessä.
Vapaa korkeus on tärkeää, koska kaduilla liikkuu korkeita ajoneuvoja, ja katujen sekä kevyen liikenteen väylien kunnossapitokalusto tarvitsevat tilaa voidakseen hoitaa alueitaan.