Siirry sisältöön

Epoon koulun toiminta siirretään Keskuskouluun ensi viikoksi – syynä otsonointikokeilu

Koulun oppilaat ja henkilökunta kuljetetaan maanantaiaamuna linja-autoilla Keskuskouluun, ja koulupäivän päätteeksi takaisin Epooseen. Oppilaiden koulupäivä alkaa ja loppuu lukujärjestyksen mukaan Epoon koululla.

– Olemme antaneet luvan yhdelle yritykselle tehdä otsonointikokeiluja ja -mittauksia liikuntasalissa. Kommunikaatio ja ymmärrys asiasta yrityksen kanssa ja tiedotus koulun ja huoltajien suuntaan ei ole ollut toimivaa. Otsonointia on tehty useana yönä, eikä tilojen huolellisesta sulkemisesta ole pidetty huolta, toimitilajohtaja Mikko Silvast pahoittelee.

– Olemme todella harmissamme ja pahoillamme siitä, että emme ole onnistuneet varmistamaan koulutilojen turvallisuutta. Siirrämme koulun toiminnan varotoimenpiteenä Keskuskouluun viideksi päiväksi. Sillä aikaa tilat siivotaan asianmukaisesti otsonoinnin jäljiltä ja tuuletetaan, perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen sanoo.

Otsonikaasu on terveydelle haitallista. Otsonikaasusta voi saada akuutteja ärsytysoireita (rintakipua, yskää, hengitysvaikeuksia ja kurkun ärsytystä), jos oireita ei ole tullut, niitä ei tule viiveellä. Pitkäaikainen altistuminen voi aiheuttaa vakavampia oireita. Otsonointia on tehty liikuntasalissa, ja kaasua on mitä ilmeisimmin levinnyt myös muihin tiloihin.

Jos lapsen terveydestä herää huoli, kannattaa ottaa yhteyttä kouluterveydenhoitajaan.

Otsonointi ei liity mihinkään suunniteltuihin korjaustoimenpiteisiin. Koulun liikuntasalia ei ole tarkoitus korjata tai ottaa käyttöön.