Siirry sisältöön

Haku musiikkipainotteiseen opetukseen alkaa ensi syksyn kolmasluokkalaisille

Porvoossa on musiikkiluokkaopetuksella jo pitkä historia. Musiikkiluokkaopetus on aloitettu jo vuonna 1973, joten ensi vuonna täytetään jälleen pyöreitä. Porvoossa musiikkiluokkaopetusta järjestetään vuosiluokille 3–9. Musiikkiluokalle haetaan toisen luokan keväällä, eikä hakeminen tai pääseminen edellytä koulun ulkopuolista musiikin opiskelua.

Porvoon kaupungin suomenkielisten koulutuspalvelujen yhteiset musiikkiluokat toimivat Keskuskoulussa (3–6 vuosiluokilla) ja Linnajoen koulussa (7–9 vuosiluokilla). Hakuaika ensi syksynä alkavaan opetukseen on 31.1. – 13.2.2022.

– Musiikkiluokalle ovat tervetulleita pyrkimään kaikki musiikista kiinnostuneet Porvoossa asuvat toisen luokan oppilaat. Toivommekin, että koulussamme aloittaa ensi syksynä oppilaita useista eri porvoolaisista alakouluista, kertoo Keskuskoulun rehtori Petri Lindén.

– Porvoon musiikkiluokilla opiskelee noin 130 porvoolaista lasta ja nuorta. Yhteistyötä ollaan lisäämässä myös Porvoon seudun musiikkiopiston kanssa, Lindén jatkaa.

– Musiikkiluokkaopetus on iloista yhdessä tekemistä laulamisen, soittamisen ja lukuisten esiintymisten kautta. Koulussa on myös muun muassa bändivälitunteja ja erilaisia musiikin valinnaisryhmiä musiikista kiinnostuneille. Siirtyminen myös viereiseen Linnajoen yläkouluun on sujuvaa, sillä oppilaat jatkavat samana musiikkiluokkana, kertoo musiikkiluokkaa opettava Marika Puukko Keskuskoulusta.

Opetuksessa noudatetaan laajennettua musiikin opetussuunnitelmaa, joka syventää ja laajentaa perusopetuksen musiikin oppimäärää. Muilta osin musiikkiluokilla seurataan kuntakohtaista opetussuunnitelmaa. Musiikkiluokkien opettajina toimivat musiikin- ja luokanopettajat.

Konserteista ja musiikkiesityksistä esiintymiskokemusta

Musiikkiluokkatoimintaa rytmittävät myös lukuvuosittain pidettävät joulu- ja kevätkonsertit sekä muut yhteisesiintymiset. Lukuvuoteen sisältyy erilaisten musiikkiesitysten valmistelua eri luokkatasojen yhteistyönä.

– Keskuskoulun musiikkiluokkien yhteisprojektina on lukuvuonna 2021–2022 musikaali, joka esitetään kulttuuritalo Grandissa toukokuun ensimmäisellä viikolla. Yhdessä valmisteltua esitystä odottavat malttamattomana niin oppilaat, koulun henkilökunta kuin koditkin, jatkaa musiikkiluokan opettaja Marika Puukko.

Lisätietoja musiikkiluokalle hakemisesta on lähetetty Wilman kautta kaikille Porvoon suomenkielisten koulujen kakkosluokkalaisten oppilaiden huoltajille. Oppilaat valitaan musiikkiluokalle soveltuvuuskokeen perusteella.