Siirry sisältöön

Haluatko vaikuttaa? Asetu ehdolle nuorisovaltuustoon

Marraskuussa valitaan uudet jäsenet Porvoon nuorisovaltuustoon (Nuva) kaudelle 1.1.2021–31.12.2022. Vaaleissa valitaan 24 valtuutettua ja 10 varavaltuutettua. Ehdolle voivat asettua kaikki 2001–2006 syntyneet porvoolaiset nuoret.

Marraskuussa valitaan uudet jäsenet Porvoon nuorisovaltuustoon (Nuva) kaudelle 1.1.2021–31.12.2022. Vaaleissa valitaan 24 valtuutettua ja 10 varavaltuutettua. Ehdolle voivat asettua kaikki 2001–2006 syntyneet porvoolaiset nuoret.

Ehdokkaaksi voi asettua 30. lokakuuta asti täyttämällä ehdolleasettumislomakkeen, jonka saa oman koulun kansliasta tai kaupungin nuorisotilalta (keskustan Zentra, Gammelbackan Kertsi ja Kevätkummun Nuokka). Lomake palautetaan joko omaan kouluun tai nuorisotilalle.

Nuorisovaltuustovaaleissa äänioikeus on porvoolaisnuorilla, jotka ovat syntyneet 2001–2007. Äänioikeutettu voi kuulua vain yhteen valitsijayhdistykseen ja asettua ehdokkaaksi vain omassa vaalipiirissään.

– Nuorisovaltuusto on nuorille oiva mahdollisuus vaikuttaa kotikaupunkinsa asioihin ja oppia kuntapolitiikan sekä päätöksenteon peruslainalaisuuksia. Nuva ottaa kantaa muun muassa kaupunginvaltuustossa eli ylimmässä päätäntäelimessä tehtäviin päätöksiin edustajansa tai esimerkiksi lehtikirjoitusten kautta, kertoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Juho Heikkilä.

– Nuvassa pärjää, vaikka ei olisi minkälaista kokemusta vaikuttamisesta, tarvitset vain intoa ja halua oppia. Erilaisia rooleja ja tapoja toimia löytyy jokaiselle. Kaikkien ei tarvitse järjestää tapahtumia tai kirjoittaa lehtiartikkeleita. Nuva on tiivis ja lämminhenkinen yhteisö, jossa pääset tutustumaan uusiin ja erilaisista lähtökohdista tuleviin ihmisiin ja viettämään aikaa myös erilaisissa vapaa-ajan tapahtumissa, Heikkilä jatkaa.

Vaalipiirit ja vaalipiirien paikkamäärät

Vaalipiireinä toimivat oppilaitokset, ja oman oppilaitoksen opiskelijat voivat äänestää ehdokasta omasta koulustaan. Vaalipiirejä on kaiken kaikkiaan kymmenen: Linnajoen koulu, Pääskytien koulu, Albert Edelfeltin koulu, Lyceiparkens skola, Strömborgska skolan, Borgå gymnasium, Linnakosken lukio, Careeria, Prakticum, sekä vaalipiiri muut, johon kuuluvat muualla opiskelevat porvoolaiset nuoret sekä ei-opiskelevat porvoolaiset.

Paikat jakautuvat seuraavasti: Linnajoen koulu 3, Pääskytien koulu 3, Albert Edelfelt 2, Lyceiparkens skola 2, Strömborgska skolan 2, Borgå gymnasium 2, Linnakosken lukio 3, Careeria 3, Prakticum 2, Muut 2.

Kymmenen varajäsentä ovat kaikkien vaalipiirien yhteisiä, ja heidän järjestyksensä perustuu ehdokkaan saamaan suhteelliseen äänimäärään omassa vaalipiirissään.

Vaaliaikataulu:

  • Ehdolleasettumisaika 5.10.–30.10.
  • Vaali-info uusille hakijoille 2.11. klo 17 nuorisotila Zentra
  • Ennakkoäänestys 9.11. klo 14–17 nuorisotiloilla
  • Vaalipäivä kouluissa 12.11.

Lisätietoa: 
 nuorisotyöntekijä Petra Backman
petra.backman2@porvoo.fi
puh. 040 138 9440

nuorisovaltuuston puheenjohtaja Juho Heikkilä
juho.heikkila@nuvaporvoo.fi