Siirry sisältöön

Hamarin painevesiviemärin vuoto on korjattu

Hamarin painevesiviemärin vuoto on saatu korjattua illalla 9.8. Vuotoepäily havaittiin 6.8, jolloin varotoimiin ryhdyttiin välittömästi. Paineviemäri suljettiin ja jätevedet ohjattiin vaihtoehtoista putkea pitkin Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle käsiteltäviksi. Vuoto sijaitsi merellä entisen ammattikoulun edustalla (Edelfeltinpolku).


Vuodon aiheutti ruoppauskalusto, osuessaan putkeen.


Porvoon vesi arvioi, että mereen ehti vuotaa jätevettä 2 h yhteensä noin 500m3 jätevettä. Asukkaita pyydetään edelleen välttämään uimista lähialueella kunnes merivesinäytteiden tulokset valmistuvat ja vedenlaadun voidaan todeta analyysitulosten perusteella täyttävän uimavesille asetetut laatuvaatimukset. Porvoon vesi on ilmoittanut viranomaisille vuodosta ja näytteenottoa jatketaan.


Uuden Hamarin painelinjan rakentaminen on edennyt kesän aikana. Hamarin jätevedenpumppaamon ympäristössä tehtävät työt ovat valmistuneet merilinjan kytkentään liittyviä töitä lukuun ottamatta. Tämän viikon aikana päästään aloittamaan putken rakentaminen meren pohjaan lintujen pesimäkauden ja kalojen kutukauden päätyttyä. Vesistötyöt aloitetaan Haikkoosta ja ne etenevät syksyn mittaan kohti Hamaria. Asukkaat voivat nähdä töiden aikana asennuslauttoja ja sukeltajia merellä. Loppusyksystä tehdään koeponnistukset ja linjan on arvioitu valmistuvan vuoden loppuun mennessä.