Siirry sisältöön

Hamarin paineviemärin rakentamistyöt alkavat 2023

Liikelaitos Porvoon vesi tulee asentamaan uuden paineviemäriyhteyden Hamarin jätevedenpumppaamolta Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle vesiluvan (AVI:n päätös nro 233/2021) mukaisesti. Uusi paineviemäri asennetaan pääosin merenpohjaan Porvoon kaupungin edustalle Haikkoonselälle. Rantauduttuaan eteläpäässä paineviemäri kulkee Haikkoontien vieressä Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle. Työt alkavat kesäkuussa ja niiden arvioidaan loppuvan vuoden loppuun mennessä.

Tänä keväänä Porvoon vesi uutisoi vuodosta ja sen korjauksesta nykyisessä Hamarin jätevedenpumppaamolta Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle kulkevassa paineviemärilinjassa. Ympäristön palautumisen seuranta on yhä käynnissä korjauksen jälkeen. Hamarin paineviemärihankkeen tarkoituksena on parantaa jätevesiverkoston toimintavarmuutta korvaamalla tämä elinkaarensa loppuun tullut paineviemärilinja uudella.

Kyseessä on merkittävä hanke, jonka valmistelu on aloitettu vuonna 2018. Hankkeeseen kuuluvia maaosuuksia on rakennettu vuodesta 2022 alkaen. Nyt on käynnistymässä hankkeen viimeinen vaihe, jonka jälkeen vanhat viemärilinjat poistetaan käytöstä. Rakennettavan paineviemärilinjan pituus on noin 3,4 km, josta vesialueella on noin 2,8 km. Vesialueesta noin 0,4 km on umpeen kasvanutta tai kasvamassa olevaa ruovikkoaluetta.

Työmaan putkimateriaaleja varastoidaan ja putkistoa valmistellaan Porvoon kaupungin tontilla osoitteessa Haikkoontie 206–214 eli puretun ammattikoulun tontilla. Materiaalien kuljetuksen ja muiden työmaatoimintojen vuoksi raskasta liikennettä on tulevan kesän ja syksyn aikana normaalia enemmän tämän tontin lähistöllä.