Siirry sisältöön

Harrastamisen mallin kerhojen ilmoittautuminen alkaa syyskuussa

Harrastamisen mallin kerhojen ilmoittautuminen lähestyy! Kaikki harrastaa – Porvoon harrastamisen malli tarjoaa maksuttomia matalankynnyksen harrastusmahdollisuuksia peruskouluikäisille lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä.

Porvoon harrastamisen mallin harrastuksiin osallistumalla lapsi ja nuori voi kokeilla erilaisia lajeja ja löytää kokeilujen kautta itselleen mieluisan pidempiaikaisenkin harrastuksen paikallisten seurojen ja toimijoiden harrastustarjonnasta.
Tarjonnassa olevat harrastuslajit perustuvat lasten ja nuorten toiveisiin. Alakoulujen harrastustoiminta tapahtuu koulupäivän jälkeen koulun tiloissa. Kunkin alakoulun tarjonta on ensisijaisesti suunnattu kyseisen koulun oppilaille, mutta jos tilaa harrastusryhmissä on, voivat myös muiden koulujen oppilaat osallistua harrastuksiin. 6.–9.–luokkalaisille nuorille harrastustarjonta on koko kaupungin yhteistä tarjontaa. Harrastuksia on sekä kouluilla että kaupungin muissa harrastustiloissa.

Harrastusviikolla voi tutustua ryhmään ilman ilmoittautumista

Harrastusviikolla, vko 35 (28.8.–3.9.) kerho-ohjaajat esittelevät harrastuksia niiden harrastuspaikassa kerhon ajankohtana (koulu ja luokka, harrastusaika). Viikon aikana voi siis tulla tutustumaan harrastusryhmään ja ohjaajaan ilman ilmoittautumista.
Syyslukukausi: vko 39 – vko 49 (25.9.–8.12.) 10 vkoa
Kevätlukukausi: vko 3–20 (15.1.–17.5.) 17 vkoa
Harrastuksia ei pidetä loma-aikoina ja pyhäpäivinä. Ilmoittautumiset aukeavat 5.9.2023. Kaikki kerhot eivät ole vielä järjestelmässä, mutta tulevat sinne viimeistään 4.9.2023. Lisäämme myös kerhoja lukuvuoden aikana, mutta niistä tiedotamme erikseen.
Harrastukset ovat lukuvuoden mittaisia. Syksyllä siis ilmoittaudutaan koko vuodeksi. Jos lapsi/nuori jää pois kerhosta kesken vuoden, uusi lapsi/nuori voi tulla mukaan ryhmään myös kesken toimintakauden. Harrastusohjaaja ja koordinaattori tiedottavat mahdollisesti vapautuvista paikoista kauden aikana.
Kaikki harrastaa – Porvoon harrastamisen malli on osa valtakunnallista Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Hanketta kehitetään paikallisesti Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kriteerien pohjalta.