Siirry sisältöön

Huhtisen uuden päiväkodin rakennushanke alkaa

Huhtisen uuden päiväkodin rakennushanke käynnistyy. Rakentaminen alkaa vuoden 2024 aikana ja uusi massiivipuurakenteinen päiväkoti on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2025.

Havainnekuva Huhtisen päiväkodin uudesta rakennuksesta.

Päiväkotirakennus on kaksikerroksinen ja siihen tulee noin 210 varhaiskasvatuspaikkaa 10 ryhmässä. Päiväkotiin tulee sekä suomen- että ruotsinkielisiä ryhmiä. Ryhmätilat sijoitetaan pareittain siten, että kahden ryhmän yhteistoiminta on sujuvasti järjestettävissä. Henkilökunnan määrä on noin 35.

Rakennuksen sydämessä sijaitseva kodikas ja rauhallinen ruokailutila yhdistyy siirtoseinien kautta salitilaan, jonka suurista ikkunoista avautuu näkymiä vehreälle pihalle. Alueen puusto koostuu komeista tammista ja tämä toistuu myös rakennushankkeen nimessä – Maailmanpuu. Pihan koko on 20 m2/ varhaiskasvatuspaikka, yhteensä 4 200 m2.

Rakennusurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Lapti Oy

Rakennushankkeen kilpailutus on saatu päätökseen, ja urakoitsijaksi on viranhaltijapäätöksellä valittu Rakennusliike Lapti Oy. Uuden hallintosäännön mukaan rakennushankkeen urakoitsijavalinta tehdään viranhaltijapäätöksellä, johon liittyy otto-oikeuskäsittely. Urakoitsijan kanssa tehdään erikseen urakkasopimus.

– Saimme neljä tarjousta, joista kaikki olivat varsin onnistuneita. Kilpailutuksen kokonaispisteissä voittanut Lapti on onnistunut hyvin kilpailuehdotuksessaan täyttämään kaupungin sille asetetut vaatimukset, kertoo rakennuttajapäällikkö Tommi Mikkeli.

Hanke toteutetaan ns. kokonaisvastuurakentamisen urakkana, jossa urakoitsija huolehtii hankkeen suunnittelusta, rakentamisesta sekä vanhan päiväkotirakennuksen purkamisesta. KVR-urakkasumma on reilut 9 miljoonaa euroa. Suunnittelussa ja rakentamisessa noudatetaan TerveTalo-ohjelmaa.

Huhtisen nykyisen päiväkodin päärakennuksen lapsiryhmät siirtyivät väistötiloihin tammikuussa 2023.