Siirry sisältöön

Humlan laavu käyttövalmis

Humlan laavun rakennustyöt on saatu valmiiksi ja laavu on ulkoilijoiden käytettävissä. Myös Tolkkisten laavu valmistuu lähiviikkoina.

Humlan laavu

Laavut on rakennettu kaupungin kahden pääulkoilureitin varteen: Kaupungin itäpuolella kulkevan Joonaanmäki-Kevätkumpu-Humla-Holken reitin varteen ja länsipuolella, viime vuonna valmistuneen, Hamarin reitin varteen.
Molempiin kohteisiin on valmistunut kotalaavu tulisijoineen. Lisäksi laavujen läheisyyteen rakennetaan puucee umpisäiliöllä, hirsinen pöytä ja penkit sekä jäteastia. Laavut on rakennettu esteettömyys huomioiden. Laavujen ylläpito on osa liikuntapalveluiden ulkoilualueiden ylläpitoa.
Uusien laavujen myötä Joonaanmäki-Kevätkumpu-Humla-Holken reitin varrella on nyt kolme tulipaikkaa ja Hamarin reitin varrella niitä on peräti viisi kappaletta. Tulipaikat ovat käytettävissä ympärivuotisesti.
– Perusperiaatteena on, että tarvittavat polttopuut tuodaan mukana, toki muutamilla tulipaikoilla polttopuuhuoltoa ylläpitää liikuntapalvelut, liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen sanoo.
Talviaikaan Joonaanmäki-Kevätkumpu-Humla-Holken reitti kunnostetaan hiihtoladuksi, mutta Hamarin reitti on pääosiltaan talvellakin aurattu ja hiekotettu. Talvikunnossapidosta vastaa kuntatekniikka.