Siirry sisältöön

Huolehdi tonttisi puista ja pensaista, leikkaa näköesteet

Porvoon kaupunki muistuttaa kaikkia kaupunkilaisia huolehtimaan tonteillaan olevien puiden ja pensaiden hoitovastuusta.

Kesällä puut ja pensaat ovat täydessä lehdessä ja niiden oksat kasvavat helposti tonttien ulkopuolelle. Oksat eivät saa ulottua häiritsevästi naapurin tontin puolelle, eivätkä kaduille tai kevyen liikenteen väylille.

– Tontin reunoilla oleva kasvillisuus voi aiheuttaa näköesteen ja aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä. Huolehtimalla oksien leikkaamisesta parannetaan liikenneturvallisuutta ja yleistä liikkumismukavuutta, muistuttaa puistotyönjohtaja Jaana Öhman.

On hyvä kiinnittää erityistä huomiota risteysalueiden kasvillisuuteen. Kaupunki vastaa katujen risteysalueiden kunnossapidosta, mutta yksityisteiden liittymien kunnossapidosta vastaa liittymän omistaja.

Heinäkuun alun kovat tuulet ja saderintamat oli myös hyvä muistutus tarkistaa oman pihan puiden kunto.

– Huonokuntoiset puut voivat kaatua ja aiheuttaa suuria vahinkoja. On hyödyllistä tarkastella puiden kuntoa säännöllisesti ja tehdä tarvittavat toimenpiteet ennakoivasti, toteaa kunnossapitopäällikkö Keijo Lehtikangas.

Hävitä myös vieraslajikasvit pihalta

Oman pihan hoitamisessa on hyvää muistaa myös vieraslajien hävittäminen. Vieraslajit eivät kuulu Suomen luontoon ja parasta on hävittää ne jo ennen siementen kehittymistä.

Tavallisimmat vieraslajikasvit ovat muun muassa japanintatar, kurttulehtiruusut ja lupiinit.

Aiheesta aikaisemmin: