Siirry sisältöön

Kaupungin avustushakemusten määrä lähes ennallaan

Porvoon kaupungin kolmannen sektorin avustushakemuksia saapui määräaikaan mennessä 226 ja hakijoiden joukossa on myös uusia toimintoja. Viime vuonna hakemuksia saapui 219. Lisäksi yksityisteiden kunnossapitoon ja perusparannuksiin tuli yli 200 avustushakemusta.

Porvoon kaupungin kolmannen sektorin avustushakemuksia saapui määräaikaan mennessä 226 ja hakijoiden joukossa on myös uusia toimintoja. Viime vuonna hakemuksia saapui 219. Lisäksi yksityisteiden kunnossapitoon ja perusparannuksiin tuli yli 200 avustushakemusta.

– Koronan vaikutukset näkyvät hakemuksissa. Normaali toiminta jatkui maaliskuulle, kunnes järjestöjen ja yksityisten toiminta keskeytyi tai muuttui koronan vuoksi. Monet järjestöt hakevat avustuksia alkuvuoden toiminta- ja tapahtumakuluihin ja koronan vuoksi saamatta jäävien tulojen sekä vuokra- ja käyttömenojen kattamiseen, kertoo kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Kukkonen.

Koronan vaikutuksia tulee esille hakemusten käsittelyssä

Kulttuuripalveluihin saapui yhteensä 78 hakemusta. Kolmannen sektorin kohdeavustuksia varten on varattu 65 000 euroa, taiteilija-apurahaa varten 3 000 euroa ja Hopea Untracht -rahaston apurahaa varten 2 400 euroa. Liikunta- ja urheiluseurojen hakemuksia saapui 80, joista 15 vuokra-avustushakemuksia. Perusavustuksiin on jaossa 240 000 euroa ja vuokra-avustuksiin 80 000 euroa.
Nuorisojärjestöjen hakemuksia saapui 27 ja jaossa on 53 000 euroa. Erityisesti kulttuuri- ja liikuntajärjestöjen hakemuksissa tulevat esille koronan vaikutukset.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden avustuksia haki 36 yhdistystä. Yhteensä avustuksiin on käytössä 37 200 euroa. Työllisyyshankeavustuksia haki 4 toimijaa, näihin avustuksiin on varattu 55 000 euroa.

Avustukset yksityisteiden kunnossapitoon ja perusparannukseen

Yksityisteiden avustushakemuksia saapui 232. Niistä yksityisteiden kunnossapitoon saapui 215 avustushakemusta ja 17 avustushakemusta yksityisteiden perusparannukseen. Yksityistiet hakevat ja saavat avustusta asuttujen metrien mukaan. Yhteensä yksityisteiden avustuksiin on varattu 345 000 euroa.

Avustuspäätökset toukokuussa ja maksuun kesäkuussa 

Sivistyksen ja sosiaali- ja terveystoimen kolmannen sektorin toimijat ja yhdistykset ovat toimittaneet kaupungille tämän vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmat sekä viime vuoden toimintakertomukset ja tilinpäätökset. Yksityinen toimija toimittaa tapahtuma- tai toimintatiedot sekä hankkeen talousarvion. Tietojen koordinointi ja kokonaisuuden valmistelu päätöksentekoa varten vie huhtikuun loppuun.
– Muutamilla, erityisesti isoimmilla toimijoilla tilinpäätös valmistuu aivan huhtikuun lopulla. Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoavustusten jakopäätökset tehdään heti sen jälkeen ja viedään 7. toukokuuta sivistyslautakuntaan vahvistettavaksi. Sosiaali- ja terveystoimen ja työllisyysavustukset menevät sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyyn 14. toukokuuta.

Lisätietoa avustusten käsittelyprosessista

Avustukset maksetaan saajien tileille kesäkuussa, heti valitusajan umpeuduttua. Sivistystoimen avustukset ehtivät tileille ennen juhannusta, ja sosiaali- ja terveystoimen avustukset kesäkuun lopulla. Myös yksityisteiden avustuksista tehdään viranhaltijapäätös toukokuussa ja tuet maksetaan ennen juhannusta.

– Tiedotamme päätöksistä toukokuussa suoraan hakijoille ja tiedot saajista julkaistaan myös kaupungin omilla nettisivuilla ja median välityksellä, vahvistaa Merja Kukkonen.  

Lisätietoja:
kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Kukkonen
merja.kukkonen@porvoo.fi
puh. 040 4891 754  

kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman
susann.hartman@porvoo.fi
puh. 040 550 4527 

nuorisotyöntekijä Mila Eriksson
mila.eriksson@porvoo.fi
puh. 0400 998 294

liikuntasihteeri Helena Forsbäck-Turunen
helena.forsback-turunen@porvoo.fi
puh. 040 762 8606  

sosiaali- ja terveystoimi, Päivi Mäkimartti
paivi.makimartti@porvoo.fi
puh. 040 489 9769

työllisyyshankkeet, Minna Toivonen
minna.toivonen@porvoo.fi
puh. 0400 219 457

yksityisteiden avustukset, Linda Antell-Behm
linda.antell-behm@porvoo.fi
puh. 040 1785 110.