Siirry sisältöön

Kaupungin näyttelytiloja voi hakea huhtikuun ajan

Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanhan Kappalaisentalon näyttelyaikoja vuodelle 2023 voivat hakea yksittäiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät 1.–30. huhtikuuta 2021.

Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanhan Kappalaisentalon näyttelyaikoja vuodelle 2023 voivat hakea yksittäiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät 1.–30. huhtikuuta 2021.

Molemmat tilat sopivat erilaisen taiteen esittelyyn. Toiminnasta vastaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.

Samassa yhteydessä avataan näyttelyaikojen haku vuodelle 2022 Porvoon palvelutaloissa järjestettäviin taidenäyttelyihin. Näyttelyohjelman tavoite on tarjota taide-elämyksiä asukkaille, jotka eivät pääse kaupungin näyttelytiloihin ilman avustusta. Palvelutaloissa käytössä olevat tilat sopivat pienimuotoisten, seinälle ripustettavien teosten näyttelyille. Näyttelyaika on kolme kuukautta. Taiteilijalle maksetaan näyttelyn ripustuksesta 250 euron palkkio. Toiminnasta vastaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä asumispalveluiden kanssa.

Hakemukset tulee lähettää 30. huhtikuuta mennessä sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona taidehalli@porvoo.fi. Tai osoitteeseen: Porvoon Taidehalli, Porvoon kaupunki, PL 23, 06101 Porvoo. Viimeisen palautuspäivän postileima hyväksytään.

Suosittelemme tällä kertaa, että hakemukset lähetetään sähköpostitse koronatilanteen takia. Tämä helpottaa näyttelyraadin työtä siinä tapauksessa, että valintakokous joudutaan koronarajoitusten vuoksi pitämään etäyhteyksillä.

Hakemus tehdään erillisellä lomakkeella.

Hakemukseen tulee liittää:

  • Näyttelysuunnitelma, josta käy ilmi tilan käyttö, mahdollinen näyttelyn teema ja esille tulevat teokset. Jos teokset eivät ole valmiina, työsuunnitelma riittää.
  • Taiteilijan tai taiteilijaryhmän ansioluettelo(t).
  • Portfolio tai kuvia / printtejä max 5 kpl, linkki tiedostoon, USB-tikku tai DVD vain, jos kyseessä on mediataideteos.

Hakemusmateriaali palautetaan vain, jos mukaan on liitetty tarvittavilla postimerkeillä varustettu palautuskuori osoitetietoineen.

Valinnat tekee näyttelytoimikunta hakemusten perusteella. Toimikuntaan kuuluu kolme nykytaiteen ammattilaista sekä kulttuuripalveluiden edustajat. Valinnasta ei voi valittaa.

Porvoon Taidehalli

Näyttelytila pinta-alaltaan 164 m2 sijaitsee Taidetehtaan toisessa kerroksessa. Tilassa toimii myös taidelainaamo Konsta, Yrjö A. Jäntin taidekokoelma ja mediataiteen näyttelytila Fikka. Näyttelyaika on kolme viikkoa, vuokra 500 euroa. Kesänäyttelyn aika on 2 kuukautta, vuokra 800 euroa. Näyttelyn valvonta sisältyy vuokraan. Taidehalli ei peri myyntiprovisiota.

Galleria Vanha Kappalaisentalo

Kappalaisentalo sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhassa Porvoossa Raatihuoneentorin laidalla. Gallerian pinta-ala on 100 m2 ja se jakautuu neljään valoisaan huoneeseen. Näyttelyaika on kolme viikkoa, vuokra 400 euroa. Kesänäyttelyn aika on 3 kuukautta, vuokra 800 euroa. Näyttelyn valvonta sisältyy vuokraan. Galleria ei peri myyntiprovisiota.

Porvoon palvelutalot

Porvoossa on 4 palvelutaloa ja yksi palvelukeskus, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia: Palomäen palvelutalo, Johanna-koti, Pääskypellon palvelukoti, Toukovuoren palvelukoti ja Omenamäen palvelukeskus. Näyttelytilat sijaitsevat palvelutalojen käytävätiloissa ja kohderyhmänä ovat palvelutaloissa asuvat ikäihmiset, heidän läheiset sekä henkilökunta. Näyttelyaika on kolme kuukautta ja taiteilijalle maksetaan 250 euron ripustuspalkkio. Näyttelystä ei peritä myyntiprovisiota.

 Lisätietoa:

Henrik Lindqvist, näyttelykoordinaattori, Porvoon Taidehalli
Puh. 040 489 1610
henrik.lindqvist@porvoo.fi

Sini Kallio, kulttuurikoordinaattori, Galleria Vanha Kappalaisentalo
Puh. 040 676 3005
sini.kallio@porvoo.fi