Siirry sisältöön

Kaupunginhallitus käsittelee hallintopalveluiden liiketoiminnan luovutukseen ja henkilöstön siirtoon liittyviä asiakirjoja

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti HPK Palvelut Oy:n perustaminen etenee siten, että kaupunki luovuttaa hallintopalveluiden liiketoiminnan ja siirtää henkilöstön uudelle yhtiölle.

Kaupunginhallitus käsittelee luovutukseen liittyviä asiakirjoja ja sopimuksia kokouksessaan 19. syyskuuta. Esitys on, että luovutukseen liittyvät asiakirjat hyväksytään.

HPK Palvelut Oy:N toiminta käynnistyy täysimääräisesti, kun Porvoon kaupunki luovuttaa yhtiölle liiketoimintasiirrolla talous- ja henkilöstöhallinnon, sekä ICT- ja käännöspalveluiden toiminnot. Nämä toiminnot hoidetaan tällä hetkellä hallintopalvelukeskus-tulosyksikössä. Liiketoimintasiirrosta on laadittu henkilöstön, omaisuuden, liiketoiminnan siirtämiseen liittyvät asiakirjat.

– Tarkoituksena on, että on varmistaa kaupungille jatkossakin laadukkaat ja kustannustehokkaat hallintopalvelut, rahoitusjohtaja Henrik Rainio kertoo.

– Henkilöstö on koko ajan ollut ajan tasalla tilanteesta ja siirrosta HPK Palvelut Oy:n palvelukseen. Tässä vaiheessa laaditaan siirtoon liittyvät asiakirjat, kertoo henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari.

Yhtiön perustamisen tarkoituksena on turvata hallintopalveluiden tuottaminen hyvinvointialueuudistuksen tuomassa toimintaympäristön muutoksessa. Yhtiö tuottaa hallintopalveluita sen omistajina toimiville Porvoon kaupungille ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle.