Hoppa till innehåll

Stadsstyrelsen behandlar dokument som gäller överlåtelse av affärsverksamheten i centralen för förvaltningstjänster och överföringen av dess personal

I enlighet med stadsfullmäktiges beslut avancerar bildandet av HPK Palvelut Oy så, att staden överlåter förvaltningstjänsternas affärsverksamhet och flyttar personalen till det nya bolaget.

Stadsstyrelsen behandlar vid sitt möte den 19 september dokument och avtal som anknyter till överlåtelsen. Det föreslås att dokumenten med anknytning till överlåtelsen godkänns.

HPK Palvelut Oy:s verksamhet kommer i gång i sin helhet när Borgå stad genom affärsöverlåtelse till bolaget överlåter verksamheterna i ekonomi- och personalförvaltningen, samt ICT-tjänster, översättningstjänster och andra tjänster. I dagsläget sköts dessa verksamheter i resultatenheten centralen för förvaltningstjänster. Dokumenten som gäller överföringen av personalen, egendomen och affärsverksamheten har upprättats.

– Avsikten är att även i fortsättningen garantera högklassiga och kostnadseffektiva förvaltningstjänster till staden, berättar finansdirektör Henrik Rainio.

– Personalen har hela tiden varit informerad om läget och om överföringen till HPK Palvelut Oy:s tjänst. I detta skede upprättas dokumenten om överföringen, berättar personaldirektör Anu Kalliosaari.

Syftet med att bolaget bildas är att trygga tillhandahållande av förvaltningstjänster i den omvärldsförändring som välfärdsområdesreformen för med sig. Bolaget tillhandahåller förvaltningstjänster till dess ägare som är Borgå stad och Östra Nylands välfärdsområde.