Siirry sisältöön

Kaupunginhallitus käsittelee tontin myyntiä Kuninkaanportissa

Porvoon kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 19.9.2022 Kuninkaanportin asemakaavan korttelin 2004 tontin 1 myymistä Biltema Real Estate Finland Oy:lle.

Porvoon kaupungin tunnus.

Tontin koko on reilut 2 hehtaaria ja se sijaitsee Kuninkaanportissa moottoritien E18 varressa Ratsumestarinkadun ja Ruiskumestarinkadun risteyksen eteläpuolella. Kaupat on tarkoitus tehdä lokakuussa.

Biltema aikoo rakentaa tontille noin 7500 k-m2 suuruisen Biltema-kaupan. Bilteman uuden konseptin mukainen tavaratalo tulisi tarjoamaan 25–40 uutta työpaikkaa. Tavoitteena on, että rakentaminen alkaisi vielä tämän vuoden puolella.

– On hienoa, että tämä hanke etenee. Se täydentää Kuninkaanportin palvelutarjontaa ja tuo uusia työpaikkoja Porvooseen, sanoo tonttipäällikkö Pekka Söyrilä.

– Olemme jo hyvän aikaa etsineet toiminnallemme sopivaa tonttia Itä-Uudeltamaalta. Porvoon Kuninkaanportti on erittäin vetovoimainen hyvän saavutettavuuden sekä laajan tuotetarjontansa vuoksi. Biltemaan tulee myös 200 asiakaspaikkaikainen kahvila, sanoo Bilteman toimitusjohtaja Jani Mahlakaarto.