Siirry sisältöön

Kaupunki ja seurat neuvottelivat sovinnon Kokonniemen ratsastuskenttää koskevassa kiistassa

Porvoolaisten ratsastusseurojen välisessä kiistassa koskien Kokonniemen ratsastuskentän vuokrausta on kaupungin johdolla neuvoteltu sovinto.

Torstaina 21. huhtikuuta 2022 kokoontuva sivistyslautakunta saa esityksen tiedokseen. Lautakunta päätti yksimielisesti edellisessä kokouksessaan, 22. maaliskuuta, palauttaa kiistaa koskevan asian uudelleen valmisteluun ja kannusti yhdistyksiä yhteiseen sovitteluun.

Porvoon kaupunki järjesti ratsastusseurojen edustajien kanssa 5. huhtikuuta tilaisuuden, jossa vuokrasopimusta ja kiistaa käsiteltiin. Tapaamisessa käydyn keskustelun tuloksena Porvoon Mustang laati päivitetyn luonnoksen hinnoittelustaan ja toimintatavoistaan alivuokraukseen. Luonnoksessa huomioidaan kentän sekä olemassa olevan ja käytettävissä olevan kaluston vuokra erillisinä palvelupaketteina muiden seurojen käyttöön.

– Keskustelimme asiasta rakentavassa ja hyvässä hengessä, ja olen iloinen, että asiassa päästiin sopuun, sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

– Kokonniemen ratsastuskenttä liittyy osaltaan Kokonniemen liikuntakeskukseen ja siihen liittyvässä kehittämistyössä myös hevosurheilun tarpeet on huomioitava, Gustafsson toteaa.

Ratsastusseurojen välinen kiista koski Porvoon kaupungin ja ratsastusseura Porvoon Mustang ry:n välistä maanvuokrasopimusta. Sopimus on voimassa 31.12.2025 saakka.
Sopimuksen nojalla vuokralaisen on edellytetty vuokraavan kenttää myös muille seuroille ja halukkaille sekä pitävän kenttää käyttökelpoisena muun muassa lanaamalla kenttää 1–2 kertaa viikossa.
Neljä muuta paikallista ratsastusseuraa, Ratsastusurheilijat, Porvoon Ratsastajat – Borgå Ryttare, Ratsastusseura Skura ja Porvoon Hevosystävät kirjelmöivät lokakuussa 2020 Porvoon kaupungille ratsastuskenttää koskevasta vuokrasopimuksesta ja ilmaisivat tyytymättömyytensä Porvoon Mustangin toimintaan kentän vuokraustoiminnassa.

– Asiaa selviteltiin viime vuoden aikana, ja kaupunki antoi tuolloin asiasta ja vuokrasopimuksesta lausuntonsa. Hyvä, että osapuolet nyt löysivät ratkaisun. Lopullinen ratkaisu asian hoitamisessa ja yhteisymmärryksen saamisessa on kestänyt kuitenkin harmillisen kauan, ja siitä olemme tietenkin pahoillamme, Sari Gustafsson toteaa.