Siirry sisältöön

Kaupunki myöntää korona-avustusta kulttuuri- ja vapaa-ajan toimijoille

Kaupunki myöntää korona-avustusta liikuntaseuroille, kulttuuritoimijoille ja taiteen perusopetuksen järjestäjille.

Kaupunki myöntää korona-avustusta liikuntaseuroille, kulttuuritoimijoille ja taiteen perusopetuksen järjestäjille.

Liikuntapalveluiden korona-avustuksia myönnetään 19 liikuntaseuralle, joista isoimmat avustukset saavat FunShine Cheerleaders, Porvoon Taitoluistelijat ja Porvoon Salibandyseura. Kulttuuritoiminnan avustukset myönnetään kulttuuritalo Grandille, Vanha 123:lle ja Porvoon Teatterille ja taiteen perusopetuksen avustusta saa viisi opetuksenjärjestäjää.

 Korona-avustusta voidaan myöntää harkinnanvaraisena yleisavustuksena oikeuskelpoiselle, yleishyödylliselle taide-, kulttuuri- ja liikuntajärjestölle sekä taiteen perusopetuksen toimijalle.

Edellytyksenä korona-avustusten myöntämiselle on, että toiminta on vakiintunutta, säännöllistä ja merkityksellistä toimijan edustamalla alalla Porvoossa, ja toiminta on ollut vakavaraista ennen vuotta 2020.

– Kaupungin tavoitteena on auttaa yhdistyksiä ja taiteen perusopetuksen toimijoita jatkamaan ja kehittämään toimintaansa koronaepidemian aikana ja sen jälkeen sekä ylläpitämään työllisyyttä.

Seurojen ja yhdistysten toiminnalle myös kuluva vuosi on erittäin haastava. Kaupungilla on suurin huoli lasten ja nuorten harrastustoiminnan katkeamisesta ja kolmannen sektorin tarjoamien kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluiden tulevaisuudesta, sanoo vs. kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Susann Hartman.

 Korona-avustushakemuksia saapui yhteensä 31 kpl. Liikuntaseurojen hakemuksia jätettiin 19, kulttuuritoiminnan hakemuksia 7 ja taiteen perusopetuksen hakemuksia 5 kappaletta. Hakemukset on käsitelty nopealla aikataululla. Avustusten saajat saavat päätöksen viikolla 17 ja avustukset tulevat maksuun toukokuun alussa.

 Korona-avustusten käsittelyssä on huomioitu toiminta koko epidemian ajalta. Kulttuuritoiminnan osalta avustukset kohdistetaan toimijoille, joilla on suuria kiinteitä vuokrakuluja. Liikuntaseurojen avustukset kohdennetaan saamatta jääneiden tulojen kattamiseksi ja taiteen perusopetuksen kohdalla avustukset kohdennetaan toiminnan alijäämän kattamiseksi.

Muut kuin korona-avustukset käsitellään toukokuussa

Porvoon kaupunki myöntää yhdistyksille, järjestöille, yhteisöille ja yksityishenkilöille avustuksia erilaisiin tarkoituksiin. Hakemuksia jätettiin yhteensä 215. Hakemukset käsitellään toukokuussa ja avustukset maksetaan kesäkuussa. Avustusten hakuaika päättyi maaliskuun lopussa. Hakemusten määrä nousi viime vuodesta, jolloin saapui 204 hakemusta.  
Saapuneista hakemuksista 82 on kulttuuriyhdistysten, yksittäisten taiteilijoiden ja taiteilijaryhmien hakemuksia. Liikunta- ja urheiluseurojen hakemuksia saapui 68. Nuorisojärjestöjen hakemuksia saapui 28. Sosiaali- ja terveyspalveluiden avustuksia haki 32, työllisyysavustuksia 3.

Yksityisteiden avustuksia haki lisäksi 218 hakijaa teiden kunnossapitoon ja 11 teiden perusparantamiseen. 

Hakijat ovat toimittaneet kaupungille tämän vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmat sekä viime vuoden toimintakertomukset ja tilinpäätökset. Avustusten käsittely kestää huhtikuun loppuun.  
Päätökset viedään 27. toukokuuta sivistyslautakunnan kokoukseen vahvistettavaksi. Sosiaali- ja terveystoimen ja työllisyysavustukset viedään sosiaali- ja terveyslautakuntaan 25. toukokuuta ja yksityisteiden avustukset vahvistetaan 25. toukouuta kaupunkikehityslautakunnassa.
 
Avustukset maksetaan saajien tileille kesäkuussa valitusajan jälkeen.

Lisätietoa avustusten käsittelyprosessista:  
vs. kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Susann Hartman, susann.hartman@porvoo.fi, puh. 040 550 4527  
nuorisotyöntekijä Mila Eriksson, mila.eriksson@porvoo.fi, puh. 0400 998 294 
liikuntasihteeri Helena Forsbäck-Turunen, helena.forsback-turunen@porvoo.fi; puh. 040 762 8606  

Kulttuurikoordinaattori Miira Holländer, miira.hollander@porvoo.fi, puh. 040 527 2647 
Sosiaali- ja terveystoimi, Petra Bärlund-Hämäläinen, petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi, puh. 040 018 6818
Työllisyyshankkeet, Petra Bärlund-Hämäläinen, petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi, puh. 040 018 6818
Yksityistiet Linda Antell-Behm, linda.antell-behm@porvoo.fi, puh. 040 178 5110