Siirry sisältöön

Kaupunki pyrkii turvaamaan Porvoon sisäisen joukkoliikenteen

Porvoon liikenne on ilmoittanut karsivansa Porvoon sisäisen joukkoliikenteen vuoroja ja linjoja merkittävästi jo kesäkuun alusta. Porvoon kaupunki ja ELY-keskus pyrkivät nopealla aikataululla ostamaan korvaavan liikenteen kesäksi ja ensi talvikaudeksi.

Linja-auto.

– Paikallisliikenne on toiminut useita vuosia markkinaehtoisena, mikä on ollut kaupungille toiminallisesti tarkoituksenmukainen ja myös edullinen ratkaisu. Tulemme esittämään tälle vuodelle talousarvioylitystä liikenteen turvaamisiseksi ilman katkoksia pääsääntöisesti viime kesän ja talvikauden aikatauluja mukaillen. Kustannukset ovat kaupungille merkittäviä, mutta samalla kaupunki saa mahdollisuuden vaikuttaa paikallisliikenteen kehittämiseen eri tavalla kuin tähän asti, kuntatekniikkapäällikkö Kari Hällström kertoo.

– Aluksi pyrimme siis jatkamaan liikennettä melko lailla ennallaan, mutta aloitamme myös ripeästi pidemmän tähtäimen ratkaisujen suunnittelun, jotka mahdollistavat toimivan joukkoliikenteen jatkumisen Porvoossa. Suunnittelussa kerätään myös kaupunkilaisten ajatuksia joukkoliikenteestä. Kaupunki sitoutuu valmisteilla olevassa strategiassa sisäisen joukkoliikenteen kehittämiseen, Hällström painottaa.

Kaupunki tiedottaa heti, kun asian valmistelu etenee päätöksentekoon.