Siirry sisältöön

Kaupunki tarjoaa riemurikasta ja monipuolista syyslomatoimintaa koululaisille ja perheille

Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut järjestävät koululaisille ja perheille monenlaista toimintaa syyslomalla 14.–18. lokakuuta. Ohjelma toteutetaan turvallisuus huomioiden, joka käytännössä tarkoittaa muun muassa tehostettua siivousta hyvän hygienian ylläpitämiseksi. Joissakin tapauksissa osallistujapaikkoja on rajoitettu turvavälien turvaamiseksi. Koronatilannetta seurataan ja ohjelmaan tehdään tarpeen tullen muutoksia.

Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut järjestävät koululaisille ja perheille monenlaista toimintaa syyslomalla 14.–18. lokakuuta. Ohjelma toteutetaan turvallisuus huomioiden, joka käytännössä tarkoittaa muun muassa tehostettua siivousta hyvän hygienian ylläpitämiseksi. Joissakin tapauksissa osallistujapaikkoja on rajoitettu turvavälien turvaamiseksi. Koronatilannetta seurataan ja ohjelmaan tehdään tarpeen tullen muutoksia.

Tutustu ohjelmaan

Koululaiset voivat keskiviikosta perjantaihin klo 10–16 osallistua nuorisotila Zentrassa järjestettäviin Nuorten Porvoo -toimintapäiviin. Päivien ohjelma sisältää liikunnallisia toimintapisteitä, pelejä, askartelua ja paljon muuta mukavaa toimintaa. Ohjelma on maksuton.

Keskiviikosta perjantaihin 13–17-vuotiaat, joita kiinnostaa HLBTIQA-teemat ja normien pohtiminen, voivat osallistua sateenkaariteemaiseen leiriin Anjalan leirikeskuksessa. Leirillä tutustutaan uusiin ystäviin, jutellaan, pelataan ja pohditaan yhdessä identiteettien moninaisuutta ja sitä, miten jokainen yksilö on arvokas juuri sellaisena kuin on. Osallistumismaksu 50 euroa sisältää matkakulut, leirimateriaalin, leiriruokailun ja tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.

Torstaina Zentran Monttu muuttuu peliluolaksi, kun syysloman LANIT räjähtävät käyntiin. Laneilla 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat pääsevät pelaamaan tietokoneella, konsoleilla tai vaikkapa lautapeleillä koko yön! Osallistumismaksu 5 euroa.

Yläkoululaisille suunnatut avoimet syyslomaillat päättyvät lauantaina järjestettävään Zentra-Punk-tapahtumaan. Illan aikana soittaa useita nuorten muusikoiden punk-bändejä. Ne antavat yleisölle laajan poikkileikkauksen tästä voimissaan olevasta ja yhteisöllisestä alakulttuurista. Ilta on maksuton.

Kokeilemisen riemua koko perheelle

Keskiviikkona kello 11–12.30 koululaiset pääsevät kokeilemaan eri palloilulajeja Kokonhallissa järjestettävässä Palloilumaassa. Lajeihin kuuluvat muun muassa koripallo, sähly, pingis ja pickleball. Heti perään 13–15 järjestettävässä Kokoniemi Actionissa on luvassa suunnistusta, seikkailurataa ja luontoliikuntaa. Vastaavaa ohjelmaa on luvassa perjantain Hornhattula Actionissa kello 10–12.  Keskiviikkona tutustutaan maastopyöräilyyn koko perheen voimin 17–19.30. Ohjelmaan kuuluu noin 10 kilometrin maastopyörälenkki lähimaastossa. 

Kokonhallin Liikuntamaa tarjoaa lapsille liikunnallista toimintaa torstaina kello 11–12.30. Käytössä on erilaisia liikuntavälineitä, joilla pääsee toteuttamaan liikuntaa valvotusti, mutta ei ohjatusti. Alle 7-vuotiaat voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

Torstai-iltana 18–20 järjestettävä Heijastinseikkailu on suunnattu koko perheelle. Lähtö Aurorahallin ja maauimalan väliseltä alueelta.  

Uimahallissa voi testata hauskaa Wibit Aqua Track -rataa perjantaina kello 10–15. Wibit on esteratoja, liukumäkiä, kiipeilyä ja muuta hauskaa uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Osallistumaan pääsee normaalilla uimahallimaksulla. Radalla voi huvitella kahden tunnin ajan, sen jälkeen annetaan vuoro muille. 

Yleisöluisteluvuorot ovat Jäähallissa keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 12–14 (ilman mailoja). Nuorisojäähalli, jossa mailojen käyttö on sallittua, on avoinna torstaina ja perjantaina 10–12.

Sadut ja hahmot heräävät eloon pajassa, verkossa ja elokuvateatterissa

4.–6. luokkalaiset pääsevät tutustumaan stop motion -animaatiotekniikkaan kaksipäiväisessä pajassa Taidetehtaan Studiossa keskiviikkona ja torstaina. Pajassa tehdään cut out -animaatiohahmoja, jotka heräävät eloon lyhyissä animaatioelokuvissa. Paja on molempina päivinä kello 10–13, maksu 6 euroa.

Torstaina kello 13 koko perhe pääsee elokuviin katsomaan Pekka Töpöhäntää, alennettuun hintaan 4 €/lippu. Elokuvan ikäsuositus on 7 vuotta, aikuisen seurassa 4 vuotta. Näytökset suomeksi ja ruotsiksi.

Keskiviikkona kello 9 Porvoon kaupungin YouTube-kanavalta voi katsoa satuhetkiä Runebergin kodista, kun museohenkilökunta lukee katsojille Koiramäen Martta ja Ruuneperi -kirjaa. Satuhetket ovat sekä suomeksi että ruotsiksi.

Sadun nimipäivän kunniaksi Runebergin kodissa vietetään 18.10. Satupäivää, jolloin lapsiperheet ovat tervetulleita kuuntelemaan satuja kirjailijan kotiin. Satuhetket suomeksi kello 14 ja ruotsiksi kello 15. Maksuton.

Lisätietoja:

Mila Eriksson, nuorisopalvelut
puh. 0400 998 294
mila.eriksson@porvoo.fi

Päivi Häkkinen, liikuntapalvelut
puh. 040 566 1049
paivi.hakkinen@porvoo.fi

Miira Holländer, kulttuuripalvelut
puh. 040 527 2647
miira.hollander@porvoo.fi