Siirry sisältöön

Kaupunkikehityslautakunnan päätökset 16.11.2021

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi kaavoitus- ja rakentamislaiksi

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi omalta osaltaan alla esitetyn lausunnon hallituksen esitykseksi, joka koskee uutta kaavoitus- ja rakennuslakia ja päätti esittää kaupunginhallitukselle, että ympäristöministeriölle annetaan liitteen mukainen lausunto luonnoksesta.

Lausunto kaavoitus- ja rakentamislakiluonnoksesta

Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Tolkkisten sataman toiminnan muuttamisesta

Kaupunkikehityslautakunta katsoi yksimielisesti, että vaikka toiminta ei ole haketuksen osalta asemakaavan mukaista hakemusta voidaan puoltaa.

Lautakunnan perusteena on kyseisen alueen noin 140 -vuotinen teollinen historia, alueella oleva Porvoon Energian puuhaketta käyttävä voimalaitos ja se, että haketusta voidaan tehdä nyt haettavana olevan tontin viereisellä tontilla, joka on rajanaapuri.

Otto-oikeus Jokikadun pyöräkadun, välillä Mannerheiminkatu-Aleksanterinkatu, katusuunnitelmaehdotukseen

Ilkka Luusua ehdotti Jarmo Grönmanin kannattamana otto-oikeuden käyttämistä kuntatekniikkapäällikön päätökseen § 106, joten asiasta äänestettiin. Riitta Ahola, Kristel Pynnönen, Mika Varpio, Emilia Mattsson, Mika Laurila, Pehr Sveholm ja Sofia Antman äänestivät otto-oikeuden käyttämättä jättämistä. Jarmo Grönman, Ilkka Luusua, Seppo Ijäs ja Silja Metsola äänestivät otto-oikeuden käyttämistä. Näin ollen lautakunta ei käyttänyt otto-oikeuttaan.

Muut asiat

Muut lautakunnan päätökset olivat esitysten mukaisia ja yksimielisiä.