Siirry sisältöön

Kesäleirejä ja retkiä koululaisille – Liikkuvan nuorisotyön auto starttaa

Myös tänä kesänä lapsille ja nuorille järjestetään kesätoimintaa. Alakoululaisille on tarjolla kesäkuussa useita liikuntaleirejä ja päiväleirejä, joiden teemat vaihtelevat peleistä ulkoiluun. Leirit toteutetaan nuorisotiloilla sisällä ja lähiympäristössä ulkona. Nuorille on tarjolla frisbeegolf-leiri ja pelileiri Zentrassa.

Myös tänä kesänä lapsille ja nuorille järjestetään kesätoimintaa. Alakoululaisille on tarjolla kesäkuussa useita liikuntaleirejä ja päiväleirejä, joiden teemat vaihtelevat peleistä ulkoiluun. Leirit toteutetaan nuorisotiloilla sisällä ja lähiympäristössä ulkona. Nuorille on tarjolla frisbeegolf-leiri ja pelileiri Zentrassa.

Kaikessa kesätoiminnassa kiinnitetään turvallisuuteen erityistä huomiota. Leireillä jakaudutaan normaalia pienempiin ryhmiin ja ohjaajia on osallistujamäärästä riippuen 3–5. Leireillä huolehditaan hyvästä hygieniasta, kuten käsien pesusta ja työvälineiden puhdistamisesta sekä turvaväleistä. Lapsia ja nuoria neuvotaan ja valvotaan ohjeiden noudattamisessa.

Leirit, joissa yövytään, on siirretty syksyyn ja ne järjestetään, mikäli tilanne sen silloin sallii. Myös kesätoiminnan ohjelmaa täydennetään lähiviikkojen aikana ja siitä tiedotetaan erikseen. Porvoon taidekoulun Kesäkonstikas ja lyhytkurssit on tältä kesältä peruttu.

Kesätoiminnan ohjelmaan voit tutustua osoitteessa www.porvoo.fi/kaupungin-kesatoiminta-2020

Ilmoittautuminen nuoriso- ja liikuntapalveluiden leireille ja retkille alkaa maanantaina 18.5. klo 9. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakuvausten yhteydestä.

Nuoriso- ja liikuntapalvelujen kesäleirit

Suosittua frisbeegolfia päästään pelaamaan ja harjoittelemaan nuorisopalvelujen järjestämällä frisbeegolfleirillä. Nuorisotila Zentran pelileirillä tutustutaan erilaisiin peleihin ja tapoihin pelata, niin digitaalisesti kuin perinteisempienkin pelien muodossa. Käytössä leirin aikana on mm. nuorisopalveluiden 10 pelitietokonetta, Nintendo Switch-konsoli ja Playstation VR. Yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille järjestetään pelileiri viikolla 26.

Nuorisopalvelujen päiväleirejä järjestetään 1.–4.-luokkalaisille kolmella nuorisotilalla Zentrassa, Gammelbackassa ja Kevätkummussa. Päiväleireillä liikutaan ja leikitään leiripaikan ja Porvoon ympäristössä. Joka päivälle on luvassa erilaista ohjelmaa ja hauskaa puuhaa. Päiväleirillä ovet avataan aina aamuisin klo 8. Varsinainen ohjelma-aika on klo 9–15. Leiripäivä päättyy klo 16 samassa paikassa. Leirikohtainen osallistumismaksu 60 € sisältää leirimateriaalin, leiriruuat ja tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.

Aurorahallissa järjestetään liikuntaleirejä koululaisille sekä kesä- että elokuussa. Leireillä päästään tutustumaan eri liikuntalajeihin niin sisällä kuin ulkona. Leiripäivä alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 15. Leirikohtaiseen maksuun sisältyy leiriohjelma ja lämmin ateria.

Kokonniemi Action! koululaisille

Päivän aikana suunnistetaan, käydään luontopolulla ja seikkailuradalla. Heitellään myös frisbeegolfia ja leikitään perinneleikkejä. Osanottomaksuun kuuluu eväspaketti.
To 4.6 klo 10–14 ja to11.6 klo 10–14.

Kesän liikuntatapahtumat ja retki SuperParkiin

Suomenkylän, Jakarin ja Emäsalon urheilukentillä järjestetään kesäkuussa koko perheen palloiluillat. Tapahtumissa pääsee tutustumaan liikuntapalveluiden liikuntavaunuun ja erilaisiin liikuntavälineisiin, joiden käytössä ohjaajat opastavat. Palloiluillat järjestetään Suomenkylässä 3.6., Jakarissa 10.6. ja Emäsalossa 17.6.

Retki SuperParkiin Vantaalle järjestetään 6.8. Retken hinta 25 euroa sisältää kuljetuksen ja sisäänpääsyn.

Nuorisotilat ja liikkuva nuorisotyö

Nuorisotyöntekijät liikkuvat ympäri Porvoota liikkuvan nuorisotyön LIMO-autolla, ja tapaavat nuoria kesän aikana nuorten suosimilla paikoilla. Autosta löytyy monenlaista tekemistä ja mukaan voi tulla esimerkiksi pelaamaan erilaisia pelejä, kuuntelemaan musiikkia ja juttelemaan nuorisotyöntekijöiden kanssa. Myös nuorisotilat ovat avoinna osan kesästä.

Ohjaamo on avoinna kesäkuussa

Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden tieto-, neuvonta- ja ohjauspiste, johon voi tulla ilman ajanvarausta. Ohjaamossa autetaan nuoria mm. työnhakuun, opiskeluun, asumiseen talouteen sekä hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Ohjaamo avaa ovensa 1.6.20 alkaen ja sen kesäpäivystysajat ovat ma–to klo 12.30–16.00. Kaikki palvelut ovat saatavissa normaalin viikko-ohjelman mukaisesti. Ohjaamoon otetaan kerralla sisään viisi asiakasta ja asiakkaita kehotetaan edelleen käyttämään palveluita mahdollisuuksien mukaan etänä.

Etsivä ja kohdennettu nuorisotyö toimivat normaalisti

Etsivä nuorisotyö jatkaa kesällä toimintaansa yksilöasiakkaiden kanssa ja on tavoitettavissa normaalin työajan mukaisesti. Etsivään nuorisotyöhön voi olla yhteydessä, jos oma elämäntilanne pohdituttaa tai on huolissaan läheisestä. Etsivä nuorisotyö palvelee 16-29-vuotiaita, koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevia nuoria ja kohdennettu nuorisotyö yläkouluikäisiä nuoria. Kohdennettu nuorisotyö jatkaa normaalia toimintaa yksilöasiakkaiden ja pienryhmien kanssa.

Nuorisopalvelujen yhteystiedot ja tarkemmat toiminta-ajat löydät nuorisopalvelujen nettisivulta www.porvoo.fi/nuoriso.

Porvoon nuorisopalvelut: 
Nina Jorkama
nina.jorkama@porvoo.fi
puh. 040 550 0580

Mila Eriksson
mila.eriksson@porvoo.fi
puh. 0400 998 294

Ohjaamo ja etsivä ja kohdennettu nuorisotyö
tanja.lehtikuusi@porvoo.fi
puh. 040 809 2255

Porvoon liikuntapalvelut:
Helena Forsbäck-Turunen
helena.forsback-turunen@porvoo.fi
puh. 040 762 8606

Päivi Häkkinen
paivi.hakkinen@porvoo.fi
puh. 040 566 1049