Siirry sisältöön

Kesälukukampanjan huikeat tulokset – koululaiset lukivat 18 661 kirjaa kesän aikana! 

Kolmannen kerran järjestetty Porvoon Kesälukukampanja on löytänyt oman paikkansa porvoolaisten alakoululaisten kesäpuuhana. Porvoossa koululaiset selvästi pitävät lukemisesta, sillä Kesälukukampanjan tulos on parantunut jokaisena vuotena.

Vuonna 2022 Kesälukukampanjan aikana luettiin 13 132 kirjaa, mutta tänä vuonna koululaisten lukema kirjamäärä on aivan häikäisevän huikea. Kesän aikana ovat porvoolaiset alakoululaiset lukeneet yhteensä 18 661 kirjaa! 

– Kesälukukampanjan suosio ja vakiintuminen osaksi koululaisten kesää on näkynyt kirjaston toiminnassa. Perheet ovat käyneet yhdessä etsimässä mielekästä luettavaa ja kampanjan kirjalomakkeet ovat olleet kysyttyjä läpi kesän, kertoo kaupunginkirjaston palveluesimies Catharina Latvala. 

Kotien tuki tärkeää

Kesälukukampanjan tärkeimpänä tavoitteena on tänäkin vuonna ollut innostaa ja kannustaa lapsia kirjojen ja tarinoiden maailmaan sekä tehdä lukemisesta hauskaa puuhaa kesälomapäiviin.  

– Kotien tuki ja mukanaolo on ollut kampanjan onnistumiselle ensiarvoisen tärkeää. Kesälukukampanjan työryhmä haluaakin lämpimästi kiittää porvoolaisia perheitä mukanaolosta ja lasten kannustamisesta tarinoiden pariin kesän aikana, kertoo Porvoon kaupungin lukuagentti, luokanopettaja Sanna Paljakka.  

Kuluneen viikon aikana on kaikissa porvoolaisissa alakouluissa vietetty lukujuhlia Kesälukukampanjan päättymisen kunniaksi. Lukujuhlissa kampanjaan osallistuneet luokat palkitaan diplomein ja kaikille oppilaille tarjotaan jäätelöt. Porvoon vanhempainyhdistykset ry on lahjoittanut jokaiselle koululle kirjan kannustamaan edelleen lukemisen ja tarinoiden pariin.  

Kampanjaan osallistui myös muutama yläkoululainen

Kesälukukampanjan järjestäjät ovat erittäin iloisia siitä, että jo toisena vuotena kampanjan ”historiassa” mukaan lähtivät kaikki suomen- ja ruotsinkieliset alakoulut. Voidaan siis aidosti puhua Porvoon Kesälukukampanjasta. 

– Erikseen voisi vielä mainita tämän vuoden kampanjasta sen, että mukana oli Albert Edelfeltin koulusta muutama yläkoulunkin oppilas. Ehkä kehitämme Kesälukukampanjaa tulevina vuosina myös yläkoululaisille suunnattavaksi, pohtii lukuagentti Paljakka. 

Kesälukukampanja järjestetään taas ensi vuonna, mutta lukemista kannattaa jatkaa ympäri vuoden.