Siirry sisältöön

Kesän 2022 katujen päällystysohjelmassa noin 60 katuosuutta

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee kokouksessaan 22. maaliskuuta tulevan kesän päällystystöiden alustavaa työohjelmaa sekä päällystysurakoitsijan valintaa.

Kesän 2022 päällystysohjelmassa on noin 50–60 katuosuutta, joista noin 40 on uudelleenpäällystystä ja loput rakennus- tai investointikohteita. Joidenkin ohjelmassa olevien katuosuuksien kuntoa seurataan, ja niiden lopullinen päällystystarve arvioidaan kesän edetessä.

Mittavimmat päällystystyöt ovat keskustan alueella sekä Porvoon sisäkehällä, Sammontiellä, Merituulentiellä, Wittenberginkadulla ja Haikkoontiellä. Rakennus- ja investointikohteista isoimmat päällystystyöt ovat Kevätlaaksonkalliossa ja Jokikadulla. Asfalttiurakkaan liittyen on myös tarkoitus kunnostaa kevyen liikenteen väyliä ja puistokäytäviä tarpeen mukaan 5–8 kilometriä.

– Päällystystöitä tehdään keskusta-alueella myös öisin näillä näkymin heti juhannuksen jälkeen. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa häiriötä. Yöaikaan tehtävä päällystystyö lisää huomattavasti keskustassa liikkuvien ja urakoitsijoiden turvallisuutta sekä edistää laadukasta lopputulosta, katurakennusinsinööri Riku Romppanen kertoo.

Tarkempi töiden aikataulu tiedotetaan toukokuussa.