Siirry sisältöön

Kesätoimintaa koululaisille ja perheille – ilmoittautuminen alkaa 18. huhtikuuta

Lasten ja nuorten kesälomalla on jälleen tarjolla monenlaista tekemistä. Ohjelma on nyt julkaistu ja voit tutustua siihen osoitteessa www.porvoo.fi/kesaloma

Ilmoittautuminen nuoriso- ja liikuntapalveluiden sekä kirjaston leireille alkaa tiistaina 18. huhtikuuta klo 9. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakuvausten yhteydestä. 

Kulttuuripalvelut  

Runebergin koti kutsuu lapset ja aikuiset kesän viettoon. Runebergin kodissa järjestetään yleisöopastuksia, jotka sopivat kaiken ikäisille.

Kodin pihapiirissä on tekemistä lapsiperheille koko kesän ajan ja myös Fredrika Runebergin uniikkiin puutarhaan pääsee tutustumaan. Kotiin, puutarhaan sekä naapurissa olevaan Walter Runebergin veistoskokoelmaan voi tutustua myös omatoimisten tehtäväkierrosten kanssa. Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Nuoret kesämusiikin lähettiläät esiintyvät kaupungin keskustassa kesäkuussa. Paikkoina ovat puistojen ja torien ohella muun muassa vierassatama, Taidetehtaan aukio ja Maarin alue. Esiintymisille ei ole määritelty kellonaikaa ja paikkaa, vaan muusikot kiertävät vapaasti alueilla ti-pe ja juhannusviikolla ma-to, klo 12–16 (6.6.-22.6.2023). Toiminta järjestetään yhteistyössä Porvoonseudun musiikkiopiston ja Taidetehtaan Säätiön kanssa.

Vanhan Kappalaisentalon pihalla järjestetään kesäkuussa koko perheen Kukkabuffet- ja Jäätelökioski-työpajat. Piharakennukseen tulee myös omatoimityöpajoja kesä-heinäkuussa. Heinäkuussa ja elokuussa puolestaan Holmin talon aitassa voi kokea nukketeatteri Ofelian näytökset “Tyttö, joka ei tiennyt nimeään” ja “Nimbu-norpan päiväuni”.

Kaupungin näyttelytilat ja museot ovat auki läpi kesän. Porvoon Taidehalliin ja Galleria Vanha Kappalaisentaloon on vapaa pääsy. 

Kirjasto  

Pääkirjaston lastenkirjastossa järjestetään 1.–2. luokkalaisille päiväleiri kesäloman toisella viikolla 12.–16. kesäkuuta. Leirillä pelataan ja tarinoidaan sekä luodaan yhdessä leiriläisten oma peli. Leirillä tutustutaan myös kirjaston pajan laitteisiin ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin. 

Leirillä ovet avataan aamuisin klo 8. Varsinainen ohjelma-aika on klo 9-15. Leiripäivä päättyy klo 16. 

Osallistumismaksu 60 € sisältää leirimateriaalin, leirilounaan kirjastokahvilassa, välipalan ja tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana. 

Kirjastot ovat auki läpi kesän, ja myös kirjastoauto kulkee kesällä.

Kirjastoihin voi tulla lukemaan kirjoja tai lehtiä, pelaamaan lautapelejä tai tietokonepelejä. Kirjastoista voi lainata mukaan kirjoja ja elokuvia, pääkirjastosta myös lautapelejä ja erilaisia liikuntavälineitä. Kirjasto järjestää kesällä pop up -toimintaa lapsille, kuten ulkopeli- tai askartelutuokioita. Näistä tiedotetaan kirjaston nettisivuilla ja somekanavissa. 

Nuoriso- ja liikuntapalvelut  

Porvoon Liikuntapalvelut järjestää Aurorahallin ja Urheiluhallin ympäristössä jo tutuksi tulleita liikuntaleirejä 7–11-vuotiaille koululaisille. Enimmäkseen ulkona järjestettävillä leireillä tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin.

Liikuntaseikkailuissa liikutaan luonnossa ja käydään kiipeilemässä Kokonniemen laskettelukeskuksessa.
Tiistaina 20.6. on uimahallissa mahdollisuus tutustua Aqua Wibit Track-rataan. Wibit- radalla voit kiipeillä, ylittää esteitä sekä laskea liukumäkeä.

Liikuntapalveluiden retket suuntaavat tänä vuonna Talman kiipeilypuistoon, Duudsonien Activeparkiin Espooseen sekä elokuussa Superparkiin Vantaalle. Kaikkiin toimintoihin ilmoittaudutaan etukäteen nettisivujen kautta.  

Liikunta- ja nuorisopalvelut liikuttavat nuoria kesäkuussa keskiviikkoisin klo 15–17. Kohteina ovat tällä kertaa Kulloon koulun kenttä, Kerkkoon seurantalon piha sekä Sannaisten koulun piha. Tapahtumassa voi tutustua Liikuntavaunun monipuolisiin välineisiin, myös nuorisopalvelujen Limo-auto on paikalla. Tapahtumalla on säävaraus.  

Suosittuja päiväleirejä järjestetään 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille kolmella nuorisotilalla Zentrassa, Gammelbackassa ja Kevätkummussa sekä lähialueiden liikuntapaikoilla. Leirien teemoina ovat tänä kesänä muun muassa skeittaus ja skuuttaus, Suurmestarit, eläimet, sekä erilaiset pelit.

Viikolla 25 Taidetehtaan Studion luovissa työpajoissa nuoret voivat tutustua eri kädentaitojen tekniikoihin ja valmistaa itsetehtyjä tuotteita nuorisotyöntekijöiden Susanna Eklundin ja Johanna Sjöblomin johdolla.

Nuorisopalveluiden retkille lähdetään heinäkuussa Helsingin Pride-tapahtumaan sekä elokuussa Heinolan frisbeegolfpuistoon.

Elokuun graffiti- työpajat tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua graffitien maalaamiseen. Työpajassa toteutetaan syksyllä avattavan skeittihalliin sisäseinään graffitimaalaus. Perjantaina 4. elokuuta klo 20 alkaen AE-koulun pihalla järjestetään Yökoris- tapahtuma yhteistyössä liikuntapalveluiden kanssa.

Nuorisopalvelujen Limo-auto on liikkeellä kesällä. Nuorisotyöntekijät liikkuvat ympäri Porvoota ja kohtaavat nuoria eri kaupungin alueilla ja keskustan ulkopuolella. Nuorisotyöntekijät tuovat mukanaan monenlaista tekemistä.

Keskiviikkoisin Limo-auto pyörii Porvoon lähikylissä, torstaisin grillaamme yhdessä ja perjantaisin järjestetään erilaisia kilpailuja ja turnauksia.

Liikkuvaan nuorisotyöhön voi olla yhteydessä puhelimitse: 040 192 8728 tai sosiaalisen median kautta Instagram: nuortenporvoo.deungasborga tai SnapChat: liikkuvanuoriso.

Taidekoulu  

Porvoon Taidekoulu tarjoaa kesällä kolmeviikkoisen kokopäiväleirin Kesäkonstikas viikoilla 23–25.
Perheet voivat valita kuinka monta viikkoa lapsi osallistuu Kesäkonstikkaaseen. Hinnat porrastetaan osallistumisviikkojen määrän mukaan (95 €/180 €/255 €). Taidekoulun Kesäkonstikkaaseen ilmoittaudutaan viimeistään toukokuun loppuun mennessä: konstikas@porvoo.fi

Kesäkuun 13.–14. päivä klo 10–14.15 Taidekoululla järjestetään nukkepaja lapselle ja vanhemmalle. Pajassa lapsi saa suunnitella teatterinuken ja valmistaa sen yhdessä vanhemman, isovanhemman tai muun läheisen aikuisen kanssa ohjaajien opastuksella.

Ohjaajana toimii nukketeatteritaiteilija Iida Vanttaja ja lisäksi työpajassa on apuna Taidekoulun avustaja. Yli 12-vuotias voi osallistua myös ilman vanhempaa. Ilmoittautuminen 12.5. mennessä ja lisätiedot sähköpostilla: taidekoulu@porvoo.fi

Työpajan hinta on 80/€/hlö tai 140 €/aikuis-lapsi–pari. Hinta sisältää materiaalit.