Siirry sisältöön

Keskiviikkona Taidetehtaan Klassikot ja Cantores Minores

Syksyn toisessa Taidetehtaan Klassikot -konserttisarjassa kuullaan ihanaa kuorolaulua, kun Cantores Minores yhdessä solistien ja Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa esittävät J. S. Bachin Messu h-molli.  

Syksyn toisessa Taidetehtaan Klassikot -konserttisarjassa kuullaan ihanaa kuorolaulua, kun Cantores Minores yhdessä solistien ja Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa esittävät J. S. Bachin Messu h-molli.

Johann Sebastian Bachin h-molli –messu on Leipzigin kanttorin myöhäisimpiä teoksia. Bach viimeisteli messun vuosina 1748–49. Seuraavana vuonna hän kuoli. H-molli-messu on valtava, suurenmoinen ja syvästi koskettava. Se on tavallaan myös vanhan mestarin suuri testamentti, sillä se sisältää musiikkia 35 vuoden ajalta.

Cantores Minores (”pikkukanttorit”) on Helsingin tuomiokirkon poikakuoro. Kuorossa on 4–25-vuotiaita poikia ja nuoria miehiä lähes 500. Se on Suomen vanhin kirkollinen poikakuoro (perustettu vuonna 1952). Kuoron pysyvänä suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentti. Cantores Minores on kuuluisa erityisesti Bachin, Händelin ja Mendelssohnin suurten kirkkomusiikkiteosten produktioistaan ja ammentaa inspiraationsa vahvasti saksalaisesta luterilaisesta poikakuorotraditiosta. Kuoro esiintyy kotimaan lisäksi jatkuvasti myös ulkomaisilla kuorofestivaaleilla ja musiikkijuhlilla.

Hedvig Paulig, sopraano tunnetaan erityisesti lied- ja kirkkomusiikin esittäjänä, mutta hän viihtyy myös oopperalavoilla ja rakastaa operettia sekä ikivihreitä. Hän on vieraillut Suomen Kansallisoopperassa, Vaasan ja Tampereen oopperoissa, Svenska Teaternissa sekä Helsingin Juhlaviikoilla. 

Kontratenori, musiikin maisteri Teppo Lampela esiintyy kontratenori- ja baritonisolistina erityisesti barokkimusiikin ja uuden musiikin tulkkina, toimii tuntiopettajana Vantaan musiikkiopistolla, johtaa Helsingin Lauluveljiä sekä toimii Polyteknikkojen Kuoron ja Muntra Musikanterin äänenmuodostajana.

Johan Krogius, tenori on Timo Mustakallio -kilpailun vuoden 2021 voittaja. Hän on toiminut oopperalaulajana mm. Ooppera Boxin, Helsingin Oopperayhdistyksen ja Savonlinnan Oopperajuhlien produktioissa. Johan Krogiuksen roolisuorituksiin kuuluvat mm. Pong, Turandot (Puccini), John Styx, Orfeus manalassa (Offenbach), Kungen, Dumme kungen (Damström).

Tommi Hakala, basso  on suomalainen baritoni ja oopperalaulaja. Hän voitti arvostetun BBC Singer of the World -kilpailun vuonna 2003, toisena suomalaisena. Tommi Hakala on vieraillut muun muassa New Yorkin Metropolitan-oopperassa, Dresdenin Semper-oopperassa, Strasbourgin Opéra national du Rhinissä, Tel Avivin New Israeli Operassa ja Atlantan oopperassa. Savonlinnan oopperajuhlilla Hakala on esiintynyt muun muassa Faustin Valentinina, Pajatson Silviona, Ratsumiehen Ratsutilallisena, ja Carmina Buranan baritonisolistina.

Suomalainen barokkiorkesteri on ollut koko historiansa ajan monella tavalla edelläkävijä. Kuudennen kerroksen orkesteri -nimellä perustetulla orkesterilla oli aluksi tärkeä rooli barokkiliikkeen tuomisessa Suomeen. Orkesterin taidokkaat esitykset, luova ohjelmistosuunnittelu ja kekseliäät konseptit ovat herättäneet konserttijärjestäjien huomiota Suomessa ja ulkomailla.

Orkesteri ja kuoroa johtaa Hannu Norjanen.

J. S. BACH: MESSU H-MOLLI   
ke 3.11. 2021 klo 19, Taidetehdas Porvoo

Cantores Minores
Hedvig Paulig, sopraano
Teppo Lampela, kontratenori
Johan Krogius, tenori
Tommi Hakala, basso
​Suomalainen barokkiorkesteri
Joht. Hannu Norjanen

Liput: 25 €/20 €, Taidetehtaan info & lippu.fi

Kesto 2,15 h, ei väliaikaa