Siirry sisältöön

Keskon hybridirakennus Taidetehtaalla rakennuslupakäsittelyyn

Porvoon lupa- ja valvontalautakunta käsittelee Keskon hybridirakennuksen rakennuslupaa Taidetehtaan rantakorttelit asemakaava-alueelle. Kokouksessa 12. joulukuuta esitys on, että haetut luvat myönnetään.

Kesko Länsiranta.

Kesko Oyj hakee rakennuslupaa hybridirakennuksen rakentamiseksi. Rakennus käsittää K-Citymarket päivittäis- ja erikoistavarakaupan suuryksikön, maanalaisen pysäköintihallin, kaupan lastauspihan, asuntoja, hotellin ja saunan.

Hybridirakennuksen kerrosala on 16 916 m2 (rakennusoikeudellinen kerrosala 14 003 m3) ja kokonaisala 24410 m².

Rakennukseen tulee yhteensä 48 asuntoa, kooltaan 25–97 m² sekä 51 hotellihuoneistoa kooltaan 28–85 m². Autopaikkoja tulee kiinteistön parkkihalliin 166 kappaletta, ja lisäksi pysäköintiratkaisu liitetään Taidetehtaan parkkihalliin. Kiinteistölle tulee 320 polkupyöräpaikkaa. Rakennus toteutetaan esteettömänä ja erillinen esteettömyysselvitys on tehty.

– Hybridirakennuksen eteneminen on hyvä asia koko Länsirannan kehittymiselle. Rakennus noudattaa hyväksyttyä asemakaavaa ja tuo uusia asuntoja ja palveluita Taidetehtaalle, kaupunkikehitysjohtaja Dan Mollgren sanoo.

– Porvoon keskustan K-Citymarket-hanketta on suunniteltu jo vuosikymmeniä. Olemme iloisia, että hankkeemme on tiiviissä keskusteluyhteydessä Porvoon kaupungin kanssa nyt saatu valmisteltua rakennuslupavaiheeseen, Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula kommentoi.

Rakennuslupahakemuksessa on esitetty kolme vähäistä poikkeusta asemakaavaan ja sen määräyksiin. Poikkeukset esitetään hyväksyttävän rakennusluvan ehtoina.

Poikkeuksia ovat viidennen kerroksen ulkoseinän ulottuminen tontin rajan päälle, katettujen polkupyöräpaikkojen rakentaminen osin istutettavaksi tarkoitetulle alueelle, ja kolmanneksi tontinrajan ylittäminen, kun rakennus liitetään portaikolla Aleksanterinaukion ja Taidetehtaan ympäristöön.