Siirry sisältöön

Keskustaan taas vettä Sannaisten vesilaitokselta 27.8

Sannaisten päävesijohto voitiin taas ottaa käyttöön korjaustyön, huuhtelun ja desinfioinnin jälkeen tänään klo. 12.00. Käyttöönottoon vaadimme kolme peräkkäistä puhdasta vesinäytettä. Kolmannen näytteen tulos saapui päivällä ja se oli puhdas. Vesinäytteet on analysoitu ulkopuolisessa viranomaisten hyväksymässä laboratoriossa.

Vedenjakelu Linnamäen varavesilaitokselta on lopetettu ja vesi pumpataan kaupunkiin taas normaaliin tapaan Sannaisten vesilaitokselta. Porvoon vesi arvioi, että vesi verkostossa vaihtuu n. 1-3 päivässä kokonaan ja vedenlaatu palautuu ennalleen. Veden vaihtumista tehostetaan myös verkostohuuhteluilla. Virtaussuuntien muutoksista ja painevaihteluista saattaa aiheutua hetkellisiä muutoksia vedenlaatuun, mikäli sakkaa irtoaa putkista. Mikäli ruosteinen vesi on aiheuttanut tahroja pinnoilla nämä irtoavat parhaiten käyttämällä hapanta pesuainetta.

Sannaisten vesilaitoksen veteen syötetään pieni määrä klooria noin yhden viikon ajan. Klooraus on normaali varotoimenpide veden mikrobiologisen puhtauden varmistamiseksi. Lievää kloorin hajua tai makua saattaa esiintyä. Porvoon vesi tiedottaa, kun klooraus lopetetaan.