Hoppa till innehåll

Vatten till centrum igen från Sannäs vattenverk 27.8.

Sannäs huvudvattenledning kunde igen tas i bruk efter reparationsarbetet, spolningen och desinficeringen idag kl. 12.00. För att ledningen kan tas i bruk kräver vi tre rena vattenprov i följd. Tredje provets resultat kom på dagen och det var rent. Vattenproverna är analyserade av ett utomstående laboratorium godkänt av myndigheterna.

Vattendistributionen från Borgbackens reservvattenverk avslutades och vatten pumpas från Sannäs vattenverk som normalt. Borgå vatten räknar med att vattnet i nätet byts ut i nätet under 1–3 dagar och kvaliteten normaliseras. För att försnabba utbytet av vattnet görs också spolning av nätet. På grund av ändringar i flödesriktningarna och trycket kan det ännu förekomma tillfälliga störningar i vattenkvaliteten ifall avlagringar lossar från ledningarna. Ifall vattnet orsakat rostfläckar avlägsnas dom lättast med sura tvättmedel.

I vattnet från Sannäs kommer man att mata en liten mängd klor i vattnet under kommande veckan. Kloreringen är en normal säkerhetsåtgärd för att trygga vattnets mikrobiologiska renhet. Kloreringen kan orsaka lindrig smak och lukt av klor. Borgå vatten informerar då kloreringen upphör.