Siirry sisältöön

Kevätkummun ja Gammelbackan aluetapahtumissa juhlitaan kevättä

Kevätkummun Kevätrieha ja Gammelbackan Kevätkarnevaali ovat varmoja kevään merkkejä. Kevätkummussa juhlitaan tiistaina 17. toukokuuta klo 17–19 ja Gammelbackassa keskiviikkona 18. toukokuuta klo 17–19.

Ihmisiä. Människor.

Kevätkummun Kevätriehassa on luvassa monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille. Kevätriehan käynnistää klo 17 taikuri Timo Tiikkaisen koko perheen taikashow. Illan aikana on luvassa myös Kevätkummun koulun oppilaiden kykykilpailun esityksiä. Tapahtumassa löytyy myös lapsille askartelupiste ja Porvoon kaupungin nuorisopalveluiden erilaisia pelipisteitä.

Ulkona voi tutustua kaupungin liikuntapalveluiden liikuntavaunun tarjoamiin välineisiin, testata sumopainia, seikkailla omatoimisella QR-koodirastiradalla tai osallistua yhteisötaiteen tekemiseen luonnonmateriaalista. Kirjasto on myös avoinna koko tapahtuman ajan.
Tapahtumapaikkana on Kantele-talo ja sen ulkoalueet osoitteessa Sammontie 3.

Kantele-talon koulujen vanhempainyhdistykset myyvät grillimakkaraa ja pientä purtavaa ja kahvia.
Kevätriehan järjestää Kevätkummun aluetyöryhmä KeVå, joka koostuu alueen eri toimijoista.

Gammelbackassa karnevaalitunnelmaa keskiviikkona 18.5.

Pitkän tauon jälkeen myös Gammelbacka herää henkiin Kevätkarnevaalin puitteissa, joka pidetään alueen toimijoiden yhteistyönä keskiviikkona 18.5 klo 17–19.
Karnevaalialueena toimii Gammelbackan monitoimitalon, Peipon koulun ja Familin piha-alueet.
Peipon koulun liikuntasalissa ja ruokalassa nähdään muun muassa tanssi- ja akrobatiaesityksiä. Kirjaston aulassa voi tehdä edullisia löytöjä poistokirjapisteessä.

Kaikenikäisille suunnatussa tapahtumassa on mahdollisuus osallistua seurakunnan järjestämään yhteisötaiteen tekemiseen ja nähdä iloista salsatanssia, ostaa villasukkia sekä tutustua Porvoon nuorisopalvelujen toimintaan. Lapsille on tarjolla kasvomaalausta ja paikalla on myös paloauto.

Tule keskustelemaan Gammelbackan alueen kehittämissuunnitelmista

Tapahtumassa on paikalla Finnish consulting groupin Raila Oksanen keskustelemassa Gammelbackan alueen kehittämisestä ja ottamassa asukkaiden ideoita vastaan.
Karnevaaleilla on omatoimikirppismahdollisuus. Kirpputori on avoin kaikille eikä siihen tarvitse erillistä ilmoittautumista tai maksua. Myynti ja tavaroiden esille laitto on myyjien omalla vastuulla.
Vanhempainyhdistys myy kahvia, mehua ja pientä purtavaa sekä Kartanoseutuyhdistys pitää arpajaisia.

Kevätkarnevaali-tapahtuman järjestävät Gammelbackan nuorisotila Kertsi, Peipon koulu, Porvoon suomalainen seurakunta ja Perhepaikka Famili, Porvoon kaupungin kirjastotoimi sekä alueen asukkaiden edustajat.

Yhteisöllistä toimintaa asukkaiden ja alueen toimijoiden kesken

Suurin osa Kevätkarnevaalin ja Kevätriehan ohjelmasta ja tapahtumista on maksuttomia. Maksullisten, mutta edullisten palveluiden tuotto menee yhdistysten hyväksi.

– Molemmilla tapahtumilla on pitkät perinteet, Kevätriehaa on järjestetty erimuotoisena yli 20 vuotta. Tapahtumat kokoavat yhteen kaikenikäiset alueen asukkaat viihtymään monipuolisen toiminnan ja yhdessäolon merkeissä. Tapahtumissa on hyvä ilmapiiri ja tunnelma. Tapahtumat luovat myös luontevaa yhteisöllisyyttä alueen asukkaiden ja eri toimijoiden välille, kertovat nuorisotyöntekijät Susanna Eklund ja Merja Sevilä.