Siirry sisältöön

Kirjat kiertoon ja Runovastaanoton Instant-​runoutta

Porvoon pääkirjaston aulassa ja Runopihalla vietetään keväistä Kirjat kiertoon -tapahtumaa lauantaina 27.5. klo 10-14. Vuorovaikutteinen klovnien Runovastaanotto-tapahtuma piristää päivää klo 11-12 Runopihalla.

Asiakkaat voivat myydä, lahjoittaa ja vaihtaa päivän aikana tarpeettomiksi jääneitä kirjojaan. Kirjasto tarjoaa rajoitetun määrän pöytiä, ja kirjoja voi myös asettaa esille vilteille tai matoille.

Asiakkaat vastaavat itse kirjojen myynnistä sekä myymättä jääneiden kirjojen kuljetuksesta pois tapahtumapaikalta.

Runovastaanottoa pitävät Sinikka Lumiluodon ja Henna Hakkaraisen tulkitsemat klovnihahmot Dahlia Humius ja Gertrud Steinhor. Asiakas voi kertoa heille kuvitteellisen tai todellisen vaivansa, ja duo tarjoaa siihen poeettisen reseptin.

Vastaanotolle voi tulla yksin tai yhdessä, ja vaiva voi olla mitä tahansa päänsärystä pitkästymiseen tai yksinäisyyteen. Reseptit edustavat instant-runoutta eli hetkessä ja vuorovaikutuksessa syntyvää runoutta.

Vastaanotolle tulleet ihmiset saavat runot kirjallisina ja lausuttuina. Suomen Kulttuurirahasto tukee Runovastaanottoa ja se on osallistujille ilmainen.