Hoppa till innehåll

Låt böckerna cirkulera och Diktmottagningens Instant-poesi

I entréehallen till huvudbiblioteket och på Poesigården firar vi våren med ett Låt böckerna cirkulera-evenemang lördagen den 27 maj kl. 10–14. Den interaktiva Diktmottagningen som sköts av clowner livar upp dagen kl. 11–12 på Poesigården.

Kunderna kan sälja, donera eller byta böcker de inte mera behöver. Biblioteket erbjuder en begränsad mängd bord för ändamålet. Böckerna kan också läggas fram på filtar eller mattor.

Kunderna ansvarar själva för bokförsäljningen och för bortförandet av de böcker som inte gått åt.

Diktmottagningen sköts av clownerna Dahlia Humius och Gertrud Steinhor, som tolkas av Sinikka Lumiluoto och Henna Hakkarainen. Besökarna kan för dem berätta om en påhittad eller verklig åkomma och erbjuds ett poetiskt recept av duon.

Man kan komma till mottagningen ensam eller i sällskap med någon annan, och åkomman kan vara allt från huvudvärk till leda eller ensamhet. Recepten representerar instant-poesi, det vill säga poesi som föds i stunden och i växelverkan.

De som besöker mottagningen får dikterna både deklamerade och i skriftlig form. Suomen Kulttuurirahasto stöder Diktmottagningen och det är gratis att delta.