Siirry sisältöön

Korjauksia Opintien varhaiskasvatuksen lisätiloissa

Varhaiskasvatuksen käytössä olevissa lisätiloissa Opintiellä tehdään korjauksia olosuhteiden parantamiseksi. Lisätilat ovat olleet käytössä pitkään, ja ne ovat selvästi huonommassa kunnossa kuin viereen asennetut uudet lisätilat.

Porvoon kaupungin tunnus.

Vanhemmissa lisätiloissa toimii kaksi varhaiskasvatuksen ryhmää. Lisätilat hankittiin alun perin Gammelbacka skolanin lisätiloiksi. Koulu suljettiin vuonna 2019 ja tilojen käyttöä on sittemmin jatkettu varhaiskasvatuksen puolella vuosi kerrallaan.

– Kevään ja kesän aikana on herännyt kysymyksiä vanhojen parakkien tilanteesta, etenkin kun viereen on asennettu uudet parakit. Tilat ovat vanhoja ja kuluneita, ja tilojen asianmukaisuus on herättänyt kysymyksiä, varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg kertoo.

Toimitilapalvelut teetti alkusyksystä tutkimuksen tilojen kunnosta, ja kokonaistilanteen selvittelyyn on osallistunut myös varhaiskasvatus ja ympäristöterveydenhuolto.

– Tarkoituksena on korjata tilojen puutteet mahdollisimman nopeasti siten, että olosuhteet ja käyttömukavuus paranevat. Kun varhaiskasvatuksen tilatarve näyttää jatkuvan, valmistelemme uusien lisätilojen hankkimista näiden tilalle ensi syksyksi. Jatkamme myös tutkimuksia nykyisissä tiloissa, toimitilajohtaja Mikko Silvast kertoo.

Tutkimusraportin mukaan keskeisimmät korjaustarpeet liittyvät parakkimoduulien liitoskohtien tiivistämiseen, paikallisten kosteusjälkien korjaamiseen, ilmanvaihtokanavien puhdistamiseen ja säätöihin.

– Korjaukset aloitettiin syys-lokakuun vaihteessa. Tiloihin on myös tuotu ilmanpuhdistimia ja tiloista on karsittu pois ylimääräistä tavaraa tilojen siivottavuuden parantamiseksi. Tarkoituksena on korjata kaikki raportissa mainitut kohdat. Osa korjaustöistä tehdään iltaisin ja viikonloppuisin, kun tilat ovat tyhjät, kertoo projektipäällikkö Pekka Koskimies.

Ympäristöterveydenhuolto on osallistunut keskusteluihin tilojen kunnosta.

– Tiloissa on tehty rajattu, rakenteita rikkomaton tutkimus ja kaupunki on ryhtynyt toimenpiteisiin tilanteen parantamiseksi. Ympäristöterveydenhuolto edellyttää, että kohteessa tehdään lisäksi tarkempia rakenne- ja kosteusteknisiä tutkimuksia rakennuksen rakenteisiin. Niiden avulla varmistetaan, että tiloja voidaan käyttää uusien lisätilojen käyttöönottoon saakka, kertoo terveystarkastaja Karoliina Viitamäki.

Kyseisen toimipaikan huoltajille ja henkilöstölle järjestetään info- ja keskustelutilaisuus aiheeseen liittyen.