Siirry sisältöön

Koronavirustilanne edellisten viikkojen kaltainen, kotitestit jaossa tällä viikolla tai hiihtoloman jälkeen

Koronavirustilanne Porvoossa jatkuu edellisten viikkojen kaltaisena. Kahden edellisen viikon vahvistettujen koronavirustartuntojen mukaan ilmaantuvuusluku Porvoossa on 2391.


Virallisissa koronavirustesteissä käydään yhä, ja niissä positiivisten laboratoriotestitulosten määrä oli viime viikolla 596 eli 40 prosenttia tehdyistä virallisista testeistä.
– Porvoon on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Koulujen hiihtolomaviikko ensi viikolla toivon mukaan hieman rauhoittaa tilannetta. Hyvä uutinen on myös, että soten asumispalveluiden asiakkaissa ei viime viikolla todettu tartuntoja, tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund toteaa.
Päiväkodeissa tartuntoja on tällä hetkellä paljon niin lasten kuin henkilökunnan keskuudessa. Kouluissa tilanne on hieman rauhallisempi.
Koteihin jaettavat koronakotitestit toimitetaan Porvooseen tällä viikolla. Kaupunki jakaa testit eteenpäin kouluihin ja oppilaitoksiin.
– Testit jaetaan koulujen ja oppilaitosten kautta koteihin joko vielä tällä viikolla tai hiihtoloman jälkeen riippuen siitä minä päivänä Huoltovarmuuskeskus testit Porvooseen toimittaa. Kotitestejä jaetaan viisi per oppilas ja henkilökunnan jäsen, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.
Kotitestien jakelusta tiedotetaan huoltajia Wilman kautta tarkemmin jakeluajankohdan varmistuttua.
Kokoontumisrajoitukset poistuvat maanantaina
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 11.2.2022 päätöksen, jolla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat kokoontumisrajoitukset kumotaan kokonaan maanantaina 14.2.2022.
Edelleen koko Etelä-Suomen alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston määräys, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Määräys perustuu tartuntatautilain pykälään 58 d.