Siirry sisältöön

Koululaisille ja perheille on tarjolla monenlaista hauskaa toimintaa syyslomalla

Syyslomalla 18.–22. lokakuuta on lomailun ja lepäilyn lisäksi mukava tavata ystäviä harrastusten parissa tai kokeilla jotain aivan uutta. Porvoon kaupunki tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille koululaisille sekä lapsiperheille.

Syyslomalla 18.–22. lokakuuta on lomailun ja lepäilyn lisäksi mukava tavata ystäviä harrastusten parissa tai kokeilla jotain aivan uutta. Porvoon kaupunki tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille koululaisille sekä lapsiperheille.

Toimintaa järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Tarjolla on sekä maksullista että maksutonta toimintaa. Osaan toiminnoista tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 21. syyskuuta klo 9 osoitteessa www.porvoo.fi/syysloma Sivustolta löytyy myös tapahtumien tarkemmat kellonajat sekä muuta lisätietoa.

Kulttuuripalvelut: Elokuvia, runoja ja taidetta

Perinteeksi muodostuneet lomaleffat koululaisille järjestetään tuttuun tapaan BioRexissä. Tiistaina 19. lokakuuta ohjelmistossa ovat elokuvat The Boss Baby: Perhebisnes sekä Marvelin uutuus Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Olet tervetullut elokuviin yksin, ystävän tai aikuisen seurassa. Lippuja (4 €/kpl) voi ostaa 21. syyskuuta alkaen palvelupiste Kompassista.

Runebergin kodin runopajassa voi 20.–24. lokakuuta muodostaa omia runoja Runebergien hengessä. Lapsille myös omatoimisia tehtäväkierroksia museossa. Syyslomalla kannattaa myös käydä tutustumassa Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanha Kappalaisentalon taidenäyttelyihin.

Liikuntapalvelut: Boulderointia, padelia ja heijastinseikkailua

Liikuntapalvelut tarjoaa muun muassa 18.–20. lokakuuta perinteisen liikuntaleirin lisäksi tutustumista boulder-kiipeilyyn kiipeilykeskus Grottanissa 19. lokakuuta sekä tällä hetkellä suosiossa olevaan padeliin Baller Padel Porvoossa 20. ja 21. lokakuuta. Lisäksi toteutetaan viime vuonna suosiota saanut Heijastinseikkailu Joonaanmäellä 21. lokakuuta.

Nuorisopalvelut: Sateenkaaria ja skeittaamista

Rento ja kaikille avoin sateenkaariteemainen leiri syysloman aikana Anjalan idyllisessä nuorisokeskuksessa 19.–21.10. Leirillä pohditaan HLBTIQA-teemoja ja moninaisuutta. Leiri on tarkoitettu kaikille 13–17-vuotiaille nuorille seksuaalisuuteen ja sukupuoleen katsomatta.

Torstaina 21.10. Zentran Montussa järjestetään jälleen syysloman lanit. Laneilla pääsevät 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat pelaamaan koko yön!

Nuorisopalvelut järjestää skeittiretken Kontulan skeittihalliin Helsinkiin! Retki järjestetään torstaina 21.10., jolloin osallistumme skeittihallin yleiseen skeittausvuoroon. Scoottaus ja BMX-pyöräily eivät ole mahdollisia tällä vuorolla.

Nuorisotilat ovat avoinna myös syyslomalla. Tiistaina 19.10. koko perheelle on tarjolla perhekiipeilyä Kertsissä sekä Zentran musiikkihuone Soundin avoimet ovet klo 12–18. Perjantaina 22.10. Zentrassa järjestetään rap-ilta. Konsertti on ikärajaton, alle 13-vuotiaat pääsevät mukaan aikuisen seurassa. Esiintymässä mm. nuori porvoolaisräppäri Lahti.